Anlık Bildirim

Apple’ın iPhone 8 ile birlikte telefonlarında OLED kullanmak için ilk adımı atacağı artık herkesin malumu. İlk etapta geliştirilmiş bir teknolojiyi kullanmayı planlayan Apple’ın ikinci adımı ise teknolojiyi kendisine göre geliştirmek.

OLED teknolojisi geliştirecek

A serisi yonga setlerinde gördüğümüz gibi Apple ilk önce mevcut teknolojiyi kullanmayı tercih ediyor. Sonra ise gerekli ekibi oluşturarak bu kez teknolojiyi kendisi tasarlıyor ve en iyisini ortaya çıkarıyor. OLED ekran konusunda da böyle bir durum söz konusu.

Güney Kore’den gelen bilgilere göre Apple, OLED ekran teknolojileri geliştirmek için Sunic Systems adındaki bir firmadan kimyasal buhar depolama - CVD makineleri tedarik etmeye başladı. CVD makineleri Ar-Ge konusunda kilit rol oynuyor.

Apple’ın 2018 yılında tüm iPhone modeller için OLED ekran kullanmak istediği gündeme gelmişti. Bu bakımdan firmanın daha fazla tedariğe ihtiyacı var. Nitekim teknolojisini istediği gibi değiştireceği ve daha az enerji tüketir hale getireceği paneller geliştirmek zorunda zira diğer türlü üçüncü taraf firmaların önüne koyduğunu kabul etmesi gerekiyor.

Foxconn üzerinden Sharp firmasına da belirli bir yatırımı olan Apple için kendi özelleştirdiği OLED panelleri ürettirmek zor olmayacaktır. Hatta daha önceki iddialara bakılırsa Apple geç bile kaldı zira iPhone 8 ekranını kendisinin geliştireceği gündeme gelmişti.

Bu gelişme Samsung cephesi açısından kötü zira iPhone 8 için OLED ihalesini tek başına aldığı belirtiliyordu. Sonraki modellerin ihalesi ise muhtemelen Sharp firmasında kalacak ancak Samsung yine belirli bir kısmının üretimini üzerine alabilir.

Muhtemelen firma OLED teknolojileri için özel bir ekip kurdu veya kurmak üzere. Bu ekip sonraki modellerde kullanılacak OLED ekranları özelleştirme işiyle uğraşacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3265 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple oled ve iphone 8 oled
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim