Anlık Bildirim

Apple Store'da iki günde iki iPhone patladı: 1 yaralı

Apple Store'da son iki günde ikinci patlama vakası yaşandı. Zürih Apple Store'dan sonra şimdi de İspanya'da bulunan bir Apple Store mağazasında iPhone bataryası patladı. Patlamanın sebebi ne?

Apple Store'da iki günde iki iPhone patladı: 1 yaralı Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz günlerde İsviçre Zürih’te bulunan Apple Store’da bir iPhone alev almış bir kişi yaralanmıştı. Olayın üzerinden sadece birkaç gün geçmesine rağmen İspanya’da bir Apple Store mağazasında iPhone bataryasından kaynaklı bir patlama meydana geldi.

Valencia’nın yerel gazetesi Las Provincias tarafından paylaşılan habere göre Calle Colón mağazasında bir iPhone aşırı ısındı ve duman çıkarmaya başladı. Dumanların yayılmasıyla birlikte insanların binadan tahliyesi başladı. Binanın zemin katını dumanlar sardı.

Mağaza çalışanları, itfaiye gelmeden önce telefonun üzerine kum dökerek olası bir yangının önüne geçti. Olayda herhangi bir şekilde yaralanan olmadı. Hangi iPhone modelinin ve neden patladığı bilgisi henüz paylaşılmadı.

Apple Store'da iki günde iki patlama

Salı günü Zürih Apple Store’da yaşanan benzer bir olay yaşanmıştı. Teknik servis görevlisi, iPhone 6S’i tamir etmeye çalışırken telefonun bataryası patlamış ve elinde yanık izleri meydana gelmişti.

Şu sıralar iPhone bataryalarını yavaşlatması ve son patlama vakaları ile gündeme gelen Apple’dan patlama olayları ile ilgili resmi bir açıklama paylaşılmadı.

Apple, eski iPhone modellerinde kalıcı kapanmaların önüne geçmek için bataryası yıpranmış modelleri bilerek yavaşlattığını kabul etti. Telefonunun eski hızında çalışmasını isteyen kullanıcılar için 129 TL’ye pil değişim programı başlattı.

Pil değişim programının başlaması ile birlikte kullanıcılar pilini değiştirmek için Apple Store’a akın etti. Meydana gelen patlama vakalarının yoğun talepten mi yoksa bataryadaki bir sorundan mı kaynaklandığı bilinmiyor. Kullanıcıların endişesini gidermek için konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapılması gerekiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
48310 kez okundu.
36 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
batarya, apple store ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim