Anlık Bildirim

Apple, Tim Cook'un maaşında kesintiye gitti

Beklediği satış hedeflerinin altında kalan Apple, dün yayınladığı rapora göre CEO’su Tim Cook’un maaşından 1.5 milyon dolarlık kesinti yaptı. Şirket ayrıca diğer yöneticilere de kesinti uyguladı.

Apple, Tim Cook'un maaşında kesintiye gitti
 

Apple; geçtiğimiz yıl 215,6 milyar dolarlık bir satış yapmasına rağmen, şirket hedeflerini ıskalamış ve 223.6 milyar dolarlık beklentinin %3.7 oranında altında kalmıştı. 2015 Yılında 234 milyar dolarlık rekor bir kazanç sağlayan şirket, düşüşten CEO Tim Cook ve diğer yöneticileri sorumlu tuttu ve maaşlarında kesintiye gitti.

2015 Yılında net maaş ve teşvik primleriyle beraber aylık kazancı 10 milyon dolardan fazla olan Tim Cook, 2016’da net maaşı bir önceki yıla oranla 1 milyon dolar artmasına rağmen düşük teşvik primleri yüzünden aylık kazancında %15’lik bir düşüş yaşadı ve kazancı 8.7 milyon dolara geriledi. Tabi aylık kazancındaki bu azalma Tim Cook için çok da önemli olmasa gerek zira şirketin CEO'su olarak görevinin 5. yılında olan Cook bugüne kadar Apple’ın çalışanlarına bonus olarak sunduğu hisse ikramiyeleri ile 100 milyon doların üzerinde bonus ikramiyesi kazanmış durumda.

Ana neden iPhone 7 satışları

Şirketin kazancının beklenenin altında kalmasının en önemli nedeni ise iPhone 7 satışlarının hedeflenen miktara ulaşamaması. Ön sipariş talepleri oldukça yüksek olan bu model için başlangıçta belirlenen hedef 72-78 milyon adet arasıydı. Şirket yetkilileri rekor sayıda siparişlerden sonra 2016 sonuna kadar satılması beklenen iPhone 7 sayısını 100 milyon olarak belirledi ancak kullanıcıların büyük bir çoğunluğunun sadece iPhone 6’nın yenilenmiş hali olarak gördüğü model belirlenen yeni satış rakamlarına ulaşamadı ve şirket tahminlerinin gerisinde kalmış oldu. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22845 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tim cook, apple satış rakamları ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim