Anlık Bildirim

Apple Watch’taki "Dijital Crown" şimdi de iPhone'a ve iPad’e geliyor

Ortaya çıkan son görsellere bakılırsa Apple Watch’ta yer alan, menüler arasında hızlı ve pratik şekilde gezinmeyi sağlayan "Dijital Crown" isimli döner buton yakında iPhone ve iPad’e gelebilir.
Yayınlanan son patent dosyasına göre Apple Watch'ta menüler arasında hızlı geçiş yapmayı sağlayan, kullanıcılar için büyük kolaylık sunan ve en basit şekilde "döner buton" olarak nitelendirilen "Dijital Crown" yakında iPhone ve iPad üzerinde de kullanılabilir.
Patently Apple’ın paylaştığı, geçtiğimiz temmuz ayında yapılan 20160378187 ve 20160378189 numaralı son patent başvurusuna bakılırsa, Cupertinolu şirket iPhone ve iPad üzerine"Dijital Crown"u farklı şekillerde konumlandırmak istiyor. "Kendi çevresinde dönebilen ve dönme yönüne dik olarak yer değiştirebilen" şeklinde tanımlanan butonun, akıllı cihazlarda görüntülerin üç boyutlu olarak hareket ettirilmesinde kullanılabileceği ifade ediliyor.
Apple’ın rakipleri karşısında elini güçlendirmek için irili ufaklı birçok patent başvurusu yaptığı ve bunların büyük bölümünün hayata geçirilmediği düşünüldüğünde "Dijital Crown"un da gerçekleşmeme ihtimali mevcut. Diğer taraftan "Force Touch" özelliğinin ise öncelikle Apple Watch’ta kullanıldıktan sonra iPhone ve MacBook’a geldiğini de unutmamak gerekiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14077 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
patent, tasarım ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim