Anlık Bildirim

Apple akıllı telefon pazarında gelirlerin yüzde 51’ine sahip

iPhone ortalama satış fiyatı tarihteki en yüksek noktaya çıkarken Apple da akıllı telefon pazarında gelirlerin yarısından fazlasını hanesine yazdırmayı başardı.

Apple’ın gelir anlamında geçen yıl son çeyrekte gösterdiği tarihi performans pazarda da payını arttırmasını sağladı. Rakipleri de gelirini arttırmasına rağmen Apple oranı yüksek tutunca önemli bir rakama ulaştı.

Yarısını Apple topladı

Strategy Analytics tarafından yapılan analize göre geçen yıl son çeyreğinde Apple telefon satışı anlamında 61.4 milyar dolar gelir elde etti ve yüzde 51 orana yükseldi. Yani pazarın gelirinin yarısından fazlası Apple’a gitmiş oldu.

Samsung mobil bölüm olarak 18.9 milyar dolar gelir elde ederek pazar payını yüzde 15.7’ye çıkardı. Huawei ise 8.4 milyar dolar ile gelir payını yüzde 7 seviyesine yükseltmiş oldu.

Tabloda diğer olarak belirtilen telefon üreticilerinin gelir anlamında düşüşü söz konusu. Bunun en büyük sebebi geçen yıl itibariyle Apple, Samsung ve Huawei’nin amiral gemilerinde fiyat seviyesini çok yukarıya çekmesi oldu. Xiaomi gibi Çinli üreticiler ise genelde seviyelerini koruduğu için artış yaşamadı.

Diğer taraftan Çin’de Apple’ın dikkat çekici bir ivmesi var. Firma çeyrek bazda akıllı telefon sevkiyatını yüzde 12 civarında arttırdı. Android üreticileri ise yüzde 17 civarında düşüş yaşadı. Yıl bazında ise Apple karşısında Huawei ve Oppo yükselişe geçmiş durumda.

Yeni yılda ise Apple’ın Çin’de düşüşe girdiği görülüyor. Aktif telefon olarak Apple yüzde 20.6 oranına geriledi. Bu bakımdan yıl içerisinde Apple satışlarının geçen yıla göre biraz daha düşmesi bekleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim