Anlık Bildirim

Apple artık 261 milyar dolar nakiti olan bir dev

Yılın ikinci çeyreğinde özellikle yeni iPad Pro modellerinin satışı ile birlikte Apple önemli bir gelir elde etmeyi başardı. Nakit birikimi ise rekor seviyeye yükseldi.

Yılın ikinci çeyreğini geride bırakan Apple, mali sonuçlarını teknoloji dünyası ile paylaştı. Genelde satışlar beklentiler ile paralel gitse de iPad satışlarında önemli bir yükseliş olduğu gözlemlendi.

iPad lokomotif oldu

Firmanın yaptığı açıklamaya göre yılın ikinci çeyreğinde 11.4 milyon iPad satışı yapıldı. Ortalama fiyat yükseldiği için 5 milyar dolar civarında bir gelir elde edildi. Önceki çeyreğe göre yüzde 30 civarında bir artış yaşandı.

Tablet pazarında artık neredeyse tek başına kalan Apple, daralan pazara rağmen iPad ailesine yatırım yapmaya devam ediyor. Daralan pazarda tablet konseptini son kullanıcıdan profesyonellere doğru kaydıran Apple tüketici tarafında da benimsendi. Bunun karşılığını da fazlasıyla alıyor.

iPhone tarafında 41 milyon satış yapılırken bugüne kadar yani son 10 yılda toplamda 1.2 milyar adet iPhone cihazı satıldığı açıklandı. Toplam iOS cihazlarının sayısı ise 1.5 milyarı geçti. Mac satışları ise 4.29 milyon adet oldu.

Satışların toplamında 45.4 milyar dolar gelir elde eden firma, 8.72 milyar dolar faaliyet karına ulaştı. Kasasına 5 milyar daha nakit koyan firma toplamda 261 milyar dolara ulaştı. Nakit birikim anlamında yeni bir rekora imza attı. Hisseler de 160$ seviyesine yaklaşarak pazar değerini 830 milyar dolara çıkardı.

Yeni iPhone modellerinin piyasaya çıkacağı üçüncü çeyrekte Apple artış bekliyor. Toplam gelirin 49-52 milyar dolar seviyesine çıkacağı tahmin edilirken iPhone satışlarında da önemli bir artış yaşanacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8092 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 8 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim