Anlık Bildirim

Apple, cihazları darbeden koruyacak kılıfın patentini aldı

Apple'ın patentini aldığı elektromıknatıslı kılıf ile düşme anında ilk hasar kılıfın köşeleri tarafından absorbe edilecek. Böylece düşme sonucunda binlerce liralık zarar ortaya çıkmayacak.

Apple, cihazları darbeden koruyacak kılıfın patentini aldı
 

Bir iPhone ya da iPad kullanıcısıysanız bu cihazlar elinizden kaydığında telaşa kapılabilirsiniz. Özellikle cihazlarınızda koruyucu bir kılıf kullanmıyorsanız cihazın yere düşmesi binlerce liralık hasara neden olabilir. Apple, patentini aldığı yeni kılıf ile bu hasarı olabildiğince azaltmaya çalışıyor. Şirketin 2015 yılında ABD Patent ve Marka Ofisi'ne sunduğu ancak geçtiğimiz günlerde Patent ve Marka Ofisi tarafından onaylanarak kamuoyuyla paylaşılan yeni nesil kılıfta elektromıknatıslar kullanılıyor.


Düşme anında uygun pozisyonu yakalayacak 

Patent dosyalarına göre söz konusu kılıfta ana bileşen elektromıknatıslar olurken kılıf; standart mıknatıslar ve düşmeyi algılayan sensörlerle de donatılacak. Kılıfın iç kısmına yerleştirilen elektromıknatıslar ve standart mıknatıslar birbirleriyle bağ kurup elektromanyetik alan yaratarak cihazın dengesini sağlayacak. Düşme anında ise sensörler düşmeyi fark ettikten çok kısa bir süre sonra bazı elektromıknatısları devredışı bırakarak bu dengeyi bozacak. Böylece ilk darbe kılıfın köşeleri tarafından absorbe edilecek. Sonrasında ise cihaz daha yumuşak bir şekilde zeminle buluşacak.  


Patent dosyalarında da görülebileceği üzere içinde çok sayıda mıknatıs ve elektromıknatısın yer aldığı bir kılıf ince olmayacak ve cihazı hantal bir hale getirecek ancak kullanıcıların, hasarlardan korunmak için hafiflikten taviz vermesi gerekiyor. Öte yandan Apple, mıknatısların ürettiği elektromanyetik alanın her zaman ideal olmadığını belirtiyor. Yani söz konusu kılıf her türlü düşmede işe yaramayabilir.


Tabi böyle bir patentin alınmış olması, Apple'ın elektromıknatıslı bir kılıfı piyasaya süreceği anlamına gelmiyor. Yine de kullanıcıların yüksek meblağlar ödedikleri cihazların korunması için atılan adımlar ilerleyen yıllarda düşmeye bağlı hasarların tarihe karışmasını sağlayabilir. Öte yanda kılıf, elektromıknatıslar için farklı bir kullanım alanı sunarak da dikkat çekiyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim