Anlık Bildirim

Apple iPhone 5'in Avrupa fiyatları ortaya çıktı


Dün San Francisco'da düzenlenen basın duyurusunda resmiyet kazanan Apple iPhone 5'in Avrupa ülkelerindeki fiyatları gün yüzüne çıktı. Üreticinin çevrimiçi mağazasından 14 Eylül tarihinde ön siparişleri alınacak olan altıncı nesil iPhone, birçok yönden yenilenerek daha küçük boyutlarda tasarlandı.
4 inç büyüklüğünde 1136 x 640 piksel dokunmatik sensörünü yapısında ihtiva eden retina ekran, yeni nesil ARM Cortex-A15 işlemci ve PowerVR SGX543MP4 ile donatıldığı tahmin edilen A6 çipset, 8MP beş katmanlı %25 daha ince arka kamera, 1.2MP 720p video kaydedebilen ön kamera, iOS6 işletim sistemi ve 225 saat bekleme süresine sahip akıllı telefonun ABD'deki fiyatlandırması kontrat + 199$'dan başlıyor.
16GB dahili hafızaya sahip bir iPhone 5'i Apple'ın resmi sitesinden satın almak için İngiltere'de 529£ (660€ - 1540TL), Almanya'da ise 679€ (1584TL) ödemeniz gerekiyor. Fiyatın Fransa'da da Almanya gibi 679€ olarak belirtilmesi birçok Avrupa ülkesinde fiyatlandırmanın bu şekilde olacağını gösteriyor. 21 Eylül'de Amerika, Kanada, İngiltere, Almanya, Fransa, Japonya, Hong Kong gibi ülkelerde tüketicinin beğenisine sunulacak iPhone 5, sonraki hafta 22 ülkeye daha gelecek.
Yıl sonuna kadar 100 ülkeye ulaşmayı hedefleyen Apple, iOS 6'ya eşlik eden yeni harita hizmetinde KKTC'nin eksikliğinden dolayı ülkemize girişte sıkıntı yaşayabilir. Ancak şuan için kesin birşey söyleyemeyiz. Ekim ayı ve onu takip eden haftalarda daha fazla detay ortaya çıkacaktır.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20601 kez okundu.
39 kişi, toplam 44 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 5, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim