Anlık Bildirim

Apple, Imagination Technologies'ın suçlamalarını reddetti

Apple’ın grafik bölümünün tedarikçisi olan Imagination Technologies, ani çöküşten dolayı Apple'ı suçlarken Apple, iki şirket arasındaki ilişkinin uzun bir süredir zayıf olduğunu açıkladı.

Apple, Imagination Technologies'ın suçlamalarını reddetti Tam Boyutta Gör
 

 
Apple’ın maliyetleri düşürmek adına kendi grafik yongalarını üretme kararı alması şüphesiz en çok Imagination Technologies şirketini etkilemişti. 2007’den beri Apple ile ortaklık yürüten ve Apple ürünlerinin grafik birimlerinin geliştirilmesinden sorumlu olan şirketin tüm gelirlerinin yaklaşık yüzde 60’ı Apple tarafından gelmekteydi. Imagination, 3 Nisan’da yaptığı açıklamada Apple ile olan ortaklıklarının 2018’de son bulacağını duyurmuş ve bu açıklamadan hemen sonra şirket hisseleri yüzde 60’ın üzerinde değer kaybetmişti.

 

Ortaklığın Bitirilmesiyle İlgili Yanıltıcı Bilgiler Verdi 

Tabi gelirinin büyük bir kısmını Apple’dan elde eden Imagination’ın bu gelirden mahrum kalacak olması yatırımcılarından şirkete olan düşüncelerini değiştirmiş ve şirket bir anda kendini satışın eşiğinde bulmuştu. Imagination bu ani düşüşünün sorumlusu olarak Apple’ı gösterse de Apple tarafından yapılan açıklama, Imagination’ın ortaklığın bitirilmesi hakkında yanıltıcı bilgiler verdiği yönünde.

 

Apple, Bloomberg’e yaptığı açıklamayla Imagination ile ilk iPhone’un üretim sürecinden beri bir otaklık ilişkisi içinde olduklarını ancak son yıllarda bu ortaklığın giderek zayıfladığını belirtti. Apple’ın açıklamasına göre, iki şirket 2015 yılında masaya oturdu ve Apple, Imagination’a ait yeni teknolojileri kullanmayacağını bildirdi. 2016 yılına gelindiğinde ise Apple, Imagination ile çok daha dar kapsamlı bir lisans anlaşması yapıp daha düşük telif ücretleri ödeyerek iki şirket arasındaki ilişkiyi giderek azalttı.

 

Son olarak ise 9 Şubat’ta Apple, Imagination ile olan ortaklığın sonlandırılacağı kesin bir şekilde şirkete iletti. Tüm bu sürece rağmen Imagination 3 Nisan’da yaptığı açıklamaya göre Apple, mart ayının sonunda çok ani bir kararla ortaklığı bozmak istediğini Imagination’a bildirmişti. Apple Imagination’ın bu açıklaması ve Apple’ı suçlaması içinse ‘’Imagination’ın hatalı ve yanıltıcı açıklamalarından ötürü hayal kırıklığına uğradıklarını’’ söyledi.

 

Her iPhone İçin 0.30$ 

Apple’ın bu açıklamalarına karşın Imagination henüz cevap vermiş değil ancak Apple’ın; Imagination’a, üretilen her iPhone için son lisans anlaşması uyarınca 0.30 dolarlık telif ücreti ödediğini ve Imagination’ın en önemli müşterisinin Apple olduğunu göz önünde bulundurursak Imagination’ın yatırımcıların tekrar ilgisini çekme konusunda oldukça zorlanacağını söyleyebiliriz.

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim