Anlık Bildirim

Apple'ın değeri 1.5 trilyon dolara ulaşabilir

Teknoloji analisti Daniel Ives, Apple'ın piyasa değerinin 12 ay içinde 1.5 trilyon dolara çıkabileceğini düşünüyor. Ives'e göre bu değer artışının kaynağı Çin'deki talep.

Apple'ın değeri 1.5 trilyon dolara ulaşabilir Tam Boyutta Gör

Ağustos ayında piyasa değeri 1 trilyon doları aşan Apple, böylece 1 trilyon dolar değerine ulaşan halka açık ilk şirket olmayı başarmıştı. Bu yılın ilk günlerinde 870 milyar dolar piyasa değerine sahip olan Apple'ın piyasa değeri şu anda 1.06 trilyon dolar. Şirket bir yıldan kısa bir sürede ciddi bir sıçramaya imza atsa da teknoloji analisti Daniel Ives, Apple'ın piyasa değerinin artmaya devam edeceğini ve 1.5 trilyona ulaşabileceğini düşünüyor.


''Yüzde 40 değer kazanacak''

Apple için Wall Street'teki diğer analistlerden daha yüksek bir performans notu veren Daniel Ives, şirketin hisselerinin 12 ay içinde 310 dolar değerine ulaşacağını tahmin ediyor. Bu değer, Apple'ın bugünkü hisse değerinden(219 dolar) yüzde 40 daha fazla. Ives'e göre bu beklentinin gerçekleşmesi Apple'ın dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin'deki performansına bağlı.


Çin'i, Apple'ın 1.5 trilyon piyasa değerine olan yolculuğunda ''yakıt'' olarak gören Ives, Apple'ın yeni iPhone modellerinin Çin'de 60-70 milyon gibi önemli satış rakamlarına ulaşabileceğini düşünüyor. Çin'le ABD arasındaki ticaret savaşının ve bu savaşın Apple tarafındaki olası etkilerinin farkında olan Ives yine de Apple'ın bu savaştan olabildiğince az etkileneceği düşüncesinde. Öte yandan Apple Watch ve AirPods'un ABD'nin uyguladığı ek vergilerden muhaf tutuluyor oluşu da Ives'e göre dikkate değer bir nokta.


Daniel Ives, Çin'le ABD arasındaki gergin durumu çok önemli bulmasa da Apple müşterilerinin yeni fiyatlara yönelik yaklaşımına dikkat çekiyor. Ives'e göre asıl sorun müşterilerin; iPhone Xs ve XS Max'in yüksek fiyatının müşteri tarafından nasıl karşılanacağı. Ives; şirketin bugüne kadarki en pahalı iPhone modelleri olan Xs ve XS Max'in fiyatının, müşterilerin sert bir tepkisiyle karşılaşmaması halinde Apple'ın 1.5 trilyon dolar değerine ulaşmasını çok daha mümkün görüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3972 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
analist, piyasa değeri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim