Anlık Bildirim

Apple, kablosuz şarj teknolojileri için 5 ayrı ekip kurdu

Apple eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 8 ile birlikte kablosuz şarj teknolojisine de geçiş yapabilir. İddialara göre Apple farklı gruplarla kablosuz şarja geçiş için beraber çalışıyor.

Apple, kablosuz şarj teknolojileri için 5 ayrı ekip kurdu Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz yıl Apple, iPhone 7 ile birlikte yeni kablosuz kulaklığı AirPods’u tanıtarak iPhone kullanıcılarına yeni bir teknolojiyi deneyimleme imkanı sunmuştu. Şu sıralar yoğun olarak eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 8’lerle ilgilenen Apple’ın  bu yeni model cihazıyla birlikte kablosuz şarj teknolojisini de kullanıcılara sunmayı planladığı uzun süredir konuşuluyordu. Geçtiğimiz günlerde Apple’ın; kablosuz şarj standardı Qi’yi besleyen Kablosuz Güç Konsorsiyum’una katıldığını duyurması bu iddialara kesin gözüyle bakılmasına neden olmuştu.
 

Reuters’ın iddiasına göre ise şirket kablosuz şarj deştiğiyle ilgili çok ciddi çalışmalara yapıyor. Apple’ın kablosuz şarj teknolojisi için en az 5 farklı grupla çalıştığını iddia eden Reuters bu gruplardan birinin Broadcom olduğunu ancak diğerleri hakkında henüz net bilgiler olmadığını ifade etti. Daha önceki raporlarda da Apple’ın Broadcom’la yaklaşık 3 yıldır sürmekte olan ortak çalışmalarının olduğu ve kablosuz şarj için de bu firmanın seçilebileceği belirtilmişti.

Kablosuz Şarj Teknolojisi Arayışında 

Tabi bu çalışmalarla birlikte Apple’ın elinde çok sayıda iPhone 8 prototipi bulundurduğu ve bu prototipleri kullanarak kendisine en uygun kablosuz şarj yöntemini oluşturmak istediği düşünülüyor. Şu an kullanılabilen telefonu şarj ünitesine koyarak şarj etme veya uzaktan şarj etme gibi farklı kablosuz şarj yöntemleri biliniyor. Apple’ın ise bunlardan hangisi tercih edeceği ya da farklı bir kablosuz şarj teknolojisi geliştirip geliştirmeyeceği ise henüz netlik kazanmış değil.

Reuters’ın belirttiği bir diğer ilginç nokta ise iki yıldan eski bir cihaza sahip iPhone kullanıcılarının bütün iPhone kullanıcılarına oranı %40’a ulaşmış durumda ki bu oran tüm zamanların rekoru olarak değerlendiriliyor. Bunun anlamı ise iPhone 8 yalnızca iPhone 7’den beklediğini bulamayan kullanıcıları değil diğer iPhone modellerine sahip kişileri de cihazları yükseltme konusunda ikna etmek için elinden geleni yapacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3272 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 8, apple iphone 8 ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim