Anlık Bildirim

Apple kullanıcıları artık şirketin sunucularında depolanan kişisel verilerini silebilecek

Gizlilik kontrollerini yeni Genel Veri Koruma Yönetmeliği'ne uydurmaya çalışan Apple, kullanıcıların şirket sunucularında depolanan kişisel verilerini indirmelerine ve silmelerine olanak sağlayacak.
Apple, kullanıcıların şirket sunucularında saklanan kişisel bilgilerini indirmelerine ve silmelerine olanak sağlayacak yeni bir Apple ID portalı üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Bloomberg'in raporuna göre şirket gizlilik araçlarını, Avrupa Birliği'nin 25 Mayıs'ta yürürlüğe girecek olan yeni Genel Veri Koruma Yönetmeliği'ne uygun hale getirecek.
Cupertino merkezli şirket gizlilik kontrollerini, kullanıcı gizliliğini korumak adına bir dizi düzenlemeler getirecek olan yeni yönetmeliğe uydurmaya çalışıyor. Bu kapsamdan şirket kullanıcılara hangi verilerin depoladığını görme fırsatı sunacağı gibi, uygulamalarda ve hizmetlerde depolanan verileri tek tek indirebilme imkanı sunacak. Örneğin kullanıcılar Kişiler ve Takvim gibi uygulamalarda saklanan tüm bilgilerin yanı sıra fotoğraf gibi medya dosyalarını indirebilecekler.

Yenilenen Apple ID portalı Mayıs'ta kullanıma sunulacak

Yeni portal ayrıca, müşterilerin kişisel bilgileri düzeltmelerine, hesaplarını geçici olarak devre dışı bırakmalarına ve tamamen silmelerine olanak sağlayacak. Daha önce, kullanıcıların bu işlemleri yapabilmeleri için doğrudan Apple'la iletişime geçmeleri gerekiyordu. Şirket yeni web tabanlı gizlilik seçeneklerini, Mayıs ayının başlarında Avrupa'daki kullanıcılara daha sonrasında ise diğer ülkelere sunacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3232 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İnternet, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim