Anlık Bildirim

Apple kurumsal olarak 1Password kullanmaya başlıyor

Toplam 123 bin Apple çalışanı 1Password şifre saklama programını kullanmaya başladı. Apple’ın çok güvenli olduğu için mi yoksa personele kolaylık sağlamak için mi böyle bir karar aldı bilinmiyor.

Yazılım ekosisteminde genelde kendi iç çözümlerini kullanmayı tercih eden Apple ilginç bir değişikliğe imza atıyor. Fiziksel mağazalar da dahil tüm çalışanların 1Password platformuna geçişi sağlanacak.

İlginç anlaşma

Elde edilen bilgilere göre toplamda 123 bin çalışanın 1Password platformuna geçirilmesi hedefleniyor. Apple teknik destek tarafında özel taleplerde bulunduğu için AgileBits buna yönelik ortaklık anlaşmaları yaptı.

Hem Apple bünyesinde çalışan hem de fiziksel mağazalarda çalışan personelin bu kapsamda olduğu ifade ediliyor. En geç iki ay içerisinde 1Password geçişi tamamlanacak. Hali hazırda belirli bölgelerde kullanıma başlandığı belirtiliyor.

Çalışanlara ücretsiz kullanım hakkının yanı sıra 5 kişiye kadar aile paylaşımı hakkı verileceği de ifade ediliyor. Yani 1PassWord anlaşması çalışanlar için iyi bir fırsat haline gelecek.

Apple hizmeti kullanırken en geç 4 saat içerisinde müşteri desteği ve destek sayfalarının önemli dillere tercümesi gibi özel taleplerde bulunmuş. AgileBits bunu karşılayabilmek için üçüncü taraf bir çağrı merkezi ile ortaklık yapmış.

Bu denli büyük bir kullanım anlaşmasının Apple’a ne kadara mal olacağı bilinmiyor. Tahminler yıllık 2.5 milyon dolar civarında bir bedelin olabileceğini ifade ediyor.

Apple genelde bu tür yaygın kullanımları firmayı satın aldıktan sonra yapıyordu. Bu bakımdan satın alma söylentileri ortalığı sarmış durumda. AgileBits ise herhangi bir şekilde teklif almadıklarını belirtiyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim