Anlık Bildirim

Apple merakla beklenen yeni kampüsünü tanıttı: Karşınızda "Apple Park"

Apple, yaklaşık 4 yıl önce yapımına başladığı yeni kampüs alanında sona geldi. Sıra dışı bir tasarıma sahip olan ve tamamen yenilenebilir enerjiyle çalışacak yerleşkenin açılış tarihi de açıklandı.
Teknoloji devinin 2013 yılında Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde yapımına başladığı ve duyurulduğu günden itibaren büyük ses getiren yeni kampüsüne dair tüm detaylar ortaya çıktı. Öncelikle bugüne kadar "Campus 2" adıyla nitelendirilen ve haberlere bu şekilde konu olan yerleşkenin resmi ismi "Apple Park" olacak.

175 dönüm alan üzerine kurulu kampüsün tamamen yenilenebilir enerjiyle çalışacağı ve dünyanın enerji verimi en yüksek binalarından biri olacağı ifade ediliyor. Çatıdaki 17 megawattlık güneş panelleriyle yine dünyanın en büyük güneş enerjisine sahip yapısı haline getirilen yerleşkede, 9 ay boyunca ısıtma veya soğutma sistemlerinin çalışmasına gerek kalmayan doğal bir havalandırma sistemi bulunuyor.

Steve Jobs'ın onuruna en yüksek tepe üzerinde oditoryum yer alıyor

Halka şeklinde tasarlanan 2.8 milyon metrekarelik ana bina ise dünyanın en büyük kavisli cam panellerine sahip olacak. Açıklamada ayrıca 12 binden fazla personelin Apple Park’a taşınmasının 6 aydan uzun süreceği ve ana bina dışında geriye kalan alanların inşasına yaz boyunca devam edileceği belirtiliyor.

Şirketin efsane ismi Steve Jobs’ın yaratıcılık ve iş birliği üssü olarak tasarladığı merkez Santa Clara Vadisi’nde önemli bir yeşil alan ortaya çıkardı. Öyle ki toplam 9000 yerli ve kuraklığa karşı dayanıklı ağacın yer alacağı Apple Park’taki halkanın iç bölümünde sadece çalışanlara özel meyve bahçesi, gölet, çim alan ve 3,2 kilometrelik koşu/yürüyüş yolu oluşturuldu.
Yaşasaydı yarın, yani 24 Şubat’ta 62 yaşına basacak olan Steve Jobs’ın onuruna ve Apple ile dünya üzerinde bıraktığı etkinin şerefine kampüs alanı içerisinde "Steve Jobs Theatre" isminde oditoryum bulunuyor. Apple Park’ın en yüksek tepesine konumlandırılan ve ana binaya bakan 1000 kişi kapasiteli merkez, 6 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde. Cam silindir tasarıma sahip oditoryum metalik karbon fiber malzemeden bir çatıya sahip.

Apple Park nesiller boyu sürecek inovasyon merkezi olacak 

Diğer taraftan halka açık ziyaretçi merkezi ve kafenin de yer alacağı Apple Park’ta çalışanlar için 9290 metrekarelik spor salonu ve güvenli bir Ar-Ge tesisi mevcut. Steve Jobs’ın vizyonunun kendi zamanının çok daha ötesine uzandığını ifade eden Tim Cook, ayrıca Jobs’ın Apple Park’ın nesiller boyunca inovasyon merkezi olmasını istediğini söyledi. Bu bilgiler ışığında kampüsün gelecek kuşaklara yenilik getirmesi için tasarlandığını dile getiren Cook, çalışma ve park alanlarının personele ilham vereceğini ve aynı zamanda çevreye de fayda sağlayacağını belirtti.
Steve Jobs’ın eşi Laurene Powell Jobs ise Steve’in Kaliforniya’nın geniş ve aydınlık topraklarından ilham aldığını ve buranın düşünceye dalmak için en sevdiği yerlerden birisi olduğunu ifade etti. Apple Park’ın eşinin ruhunu son derece iyi yakaladığını sözlerine ekleyen Powell, eğer Steve Jobs yaşasaydı zekice tasarlanmış bu aydınlık kampüste kendini çok iyi hissedeceğini söyledi. Önümüzdeki nisan ayında açılacak Apple Park’ın tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6152 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kaliforniya, tim cook ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim