Anlık Bildirim

Apple ortaklığı bıraktı, Imagination firması satışa çıktı

Apple’ın uzun yıllar grafik birimi tedariği yaptığı Imagination Technologies ile iki yıl içerisinde yollarını ayıracağını duyurması, firmayı satışın eşiğine getirdi.

Apple için kendi donanımı geliştirmek yıllardır çok büyük bir önem arz ediyor. Özellikle işlemci ve grafik birimi tarafında firma büyük yatırımlarla istediği şekilde tasarım yapmaya başladı. A serisi yonga seti tamamen Apple tarafından tasarlanıyor ancak grafik birimi Imagination Technologies ile ortak geliştiriliyordu.

Ortaklık bitti

Apple bir süre önce Imagination ile ortaklığını 2 yıl içerisinde sona erdireceğini ve kendi grafik birimini geliştireceğini açıklamıştı. Bu açıklama Imaginaton’ın adeta sonu oldu zira yüzde 10 hissesini satın alan Apple aynı zamanda gelirin de yüzde 50’sini oluşturuyordu.

Imagination Technologies güçlü PowerVR grafik birimini geliştiriyor ancak pazarda ARM Mali ve Qualcomm Adreno hakimiyeti mevcut. Bu bakımdan alan bulmakta zorluk çekiyor. Her yıl 200 milyondan fazla cihaz satan Apple, firma için adeta can simidi olmuştu ancak bu ortaklık etrafını çok fazla görememesine yol açtı.

Ortaklık açıklamasının ardından hisseleri yüzde 70 oranında değer kaybeden Imagination Technologies, çareyi hisselerini satışa çıkarmakta buldu. Hali hazırda bazı potansiyel alıcılarla görüşmeler başlamış durumda. Henüz ne kadar bir meblağ istendiği açıklanmadı.

Yaşanan bu gelişme aslında tedarik konusunda tek bir firmaya güvenilmemesi gerektiğini ve sürekli teknoloji geliştirerek rekabetin içerisinde kalma zorunluluğunu ortaya koyuyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim