Anlık Bildirim

Apple sadece iPhone'ları mı yavaşlattı? iPad, Apple Watch ve MacBook'larda durum ne?

Apple eski iPhone modellerini bilerek yavaşlattığını ve pili eskiyen iPhone'ların işlemci frekansını düşürdüğünü itiraf etmişti. Peki şirket iPad, Apple Watch ve MacBook'larda da aynı şeyi yaptı mı?
Apple yayınladığı destek dokümanında yazılım güncellemeleriyle yavaşlatılan tek cihazın iPhone olduğunu, bu durumun iPad, Apple Watch ve MacBook'ları hiçbir şekilde etkilenmediğini açıkladı.
Apple geçtiğimiz Aralık ayında eski iPhone modellerini bilerek yavaşlattığını ve bunu da pili eskiyen iPhone'ların işlemci frekansını düşürerek yaptığını itiraf ederek büyük eleştirilere maruz kalmıştı.
Cupertino merkezli teknoloji devine, tüketicileri daha yeni iPhone modeli almaları konusunda kandırdığı gerekçesiyle bir grup kullanıcı tarafından dava açıldı. Mahkeme salonlarına taşınan konuyla ilgili Apple'dan 1 trilyon dolar gibi rekor bir tazminat talebi var.

iPad'ler yazılım güncellemeleriyle yavaşlatılmadı

Apple güncellediği destek dokümanında, yavaşlatmanın iOS güncellemeleri aracılığıyla gerçekleştirildiğini ve bu durumun yalnızca iPhone'ları etkilediğini açıkladı.
Şirket "bir özellik" olarak tanımladığı durumla ilgili "Bu özellik yalnızca, sistemin beklenmedik şekilde kapanmasını önlemek ve iPhone'un kullanılabilmesini sağlamak için tasarlanmıştır. Bu güç yönetimi özelliği iPhone'a özgüdür ve diğer Apple ürünleri için geçerli değildir" diyor.
Apple, iPad'lerin bu pil yavaşlamasından etkilenmediğini açıklamaktan başka hiçbir bilgi vermedi ancak GSMArena'ya göre bu durum tabletlerde kullanılan büyük pillerle alakalı. Daha büyük kapasite daha az şarj edilmesi demek ve bu da pilin daha az yıpranmasına yol açıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5085 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pil, cpu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim