Anlık Bildirim

Apple’dan tarihi iPhone satışı

Geçen yıl sonlarında duyurduğu iPhone 7 serisinin de etkisi ile Apple geçen yıl son çeyreği tarihi bir rekorla kapattı. Firma toplamda 78.3 milyon adet iPhone satışı gerçekleştirdi.

Geçen yıl akıllı telefon pazarında yaşanan durgunluk sebebiyle satışları azalan Apple, sürpriz bir rakamla yılı kapattı. Firma, tarihindeki en yüksek iPhone satış rakamlarına ulaştı.

Yeni rekor geldi

Firmadan yapılan açıklamaya göre geçen yılın son çeyreğinde 78.3 milyon adet iPhone sattı. Bu rakam şimdiye kadar elde edilen en yüksek seviye. Analizler firmanın 77.4 milyonda kalacağını tahmin ediyordu.

Geçen yıl aynı döneme göre yüzde 4.7 artış sağlayan firma, üç çeyrektir yaşadığı düşüşe de bir son vermiş oldu. Özellikle iPhone 7 serisinin rekordaki etkisi tartışılmaz. Yenilikçi olmamakla eleştirilen Apple buna rağmen çift arka kamera, IP67 sertifikası, Jet Siyah gibi renk seçenekleri ile tüketiciyi cezbetmeyi başardı.

iPhone ailesi ilk kez en yüksek ortalama satış rakamına ulaştı. Son çeyrekte ortalama iPhone satış rakamı 694$ oldu. Analizler rakamda düşüş beklemekteydi. Bunun en büyük sebebi ise iPhone 7 Plus modelinin daha fazla ilgi görmesi.

iPad tarafında 13 milyon adet satış rakamı mevcut. Geçen yıl aynı döneme göre azalma yaşanırken, pazardaki gerileme de bunda etkili oluyor. Özellikle Çin pazarında Apple etkisini kaybetmeye başladı. Mac satışları ise 5.3 milyon adet oldu. Bir süredir 5 milyon barajının altında seyreden Mac bilgisayarlar, yeni ürünlerin de katkısıyla tüketiciden büyük ilgi gördü.  

Firma Apple Watch satışlarının rekor bir düzeye çıktığını ifade ediyor. Henüz net rakamlar açıklanmadığı için rekorun hangi seviyede gerçekleştiği bilinmiyor.  

Firmanın son çeyrekte elde ettiği gelir 78.4 milyar dolar oldu. Geçen yıla göre yüzde 3 artış yakalanırken, net kar ise 17.8 milyar dolar oldu. Apple’ın nakit rezervi ise 246 milyar dolara yükseldi.

İçinde bulunduğumuz çeyrek için Apple’ın yüksek bir beklentisi yok. Firma 51-53 milyar dolar civarında satış geliri bekliyor. Bu rakam geçen yıl aynı dönem ile hemen hemen aynı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4659 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 7, record iphone sales ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim