Anlık Bildirim

Apple'dan yavaşlattığı iPhone'lar için yeni düzenleme

Tim Cook; Apple'ın yayınlayacağı yeni güncellemeyle birlikte eskiyen iPhone'ların yavaşlamasına neden olan "güç yönetimi" özelliğinin kullanıcılar tarafından devre dışı bırakılabileceğini söyledi.
Hatırlayacağınız üzere bir süre önce Apple, eskiyen iPhone modellerini iOS güncellemeleriyle yavaşlatmış olduğunu doğrulamıştı. Firma bu durumu, bataryası eskiyen iPhone modellerinin işlemcisi zorlandığı zaman yeterli enerjiyi çekemediğini ve kendi kendine kapandığını bu bakımdan sistemin hızının pik seviyelere çıkmaya başladığında bunu engelledikleri şeklinde kamuoyuna duyurmuştu. Bu açıklamalar teknoloji gündemine bomba gibi düştü ve kullanıcılar şirketi eleştiri topuna tuttu. Hatta, Apple'a cihazlara izinsiz müdahale edildiği gerekçesiyle ülkemizinde içinde bulunduğu birkaç ülkede teknolojine devine birçok dava açıldı.
Bu durum karşısında özür mahiyetinde açıklamalarda bulunan Apple; pil değişim ücretlerinde indirime gitmeye karar verdi. Ülkemizde daha önce 319 TL ile 190 TL arasında değişen pil değişim ücretleri, şirketin yapmış olduğu indirim neticesinde pil değişim ücreti 129 TL'ye çekildi. 

Tim Cook: "iPhone Kullanıcıları Cihazlarının Yavaşlamasını Önleyebilmek için Güç Yönetimi Özelliğini Devre Dışı Bırakabilecek."

ABD'nin önde gelen radyo ve televizyon kurumu ABC News'e katılan Cook, Apple'ın yakın bir zamanda yeni iOS güncellemesi yayınlayarak, kullanıcıların iPhone'larının pil sağlığı hakkında daha fazla bilgi edinmesini sağlayacağını, söyledi. Apple CEO'su Tim Cook ayrıca; iPhone'ların CPU'sunu yavaşlatan güç yönetim sistemini devre dışı bırakma seçeneğinin de güncellemeyle birlikte sunulacağını sözlerine ekledi. 
Apple'ın Cook'un bahsettiği güncellemeyi ne zaman yayınlayacağına dair bir bilgi henüz mevcut değil lakin bahsi geçen özelliklerin, iOS 11.3 sürümüyle birlikte kullanıma sunulacağı tahmin ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9713 kez okundu.
36 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, ios güncelleme ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim