Anlık Bildirim

Apple'ın esrarengiz planı iPhone'u tıbbi kimlik ağı haline getirecek

Yayınlanan yeni bir rapora göre Apple, iPhone kullanıcılarının doktor kontrolleri, laboratuvar sonuçları ve reçeteleri gibi tüm tıbbi geçmişlerini mobil cihazlarına getirmeye çalışıyor.
Apple, iPhone kullanıcılarının tüm tıbbi ve sağlık geçmişlerini her an erişilebilecek şekilde parmaklarının ucuna getirebilecek gizli bir proje üzerinde çalıştığı bildiriliyor.
Bu girişimle birlikte yeni bir hastaneye giden kullanıcıların, önceki doktorlarını arayarak muayene kayıtları ve tahlil sonuçları gibi bilgileri toparlamak için uğraşmaları gerekmeyecek. Hastaların tüm doktor kontrolleri, laboratuvar sonuçları ve reçeteleri telefonlarında her an erişilebilir şekilde mevcut olacak. Böylece bu verileri bir süre sonra yeni doktorlarıyla paylaşabilecekler.

Hastaneler ve Klinikler ile Görüşülüyor  

CNBC'nin Çarşamba günkü raporuna göre teknoloji devi, detaylı laboratuar sonuçları ve alerji listeleri gibi verileri iPhone'a getirme konusunda geliştiriciler, hastaneler ve diğer endüstri grupları ile görüşmelerde bulunmaya başlamış durumda.
Merkezi bir yönetim sistemine sahip olacak bu tür bir girişimin, sağlık uzmanları arasında hasta bilgilerinin etkin bir şekilde paylaşımını engelleyen teknik sorunların aşılmasına yardımcı olabileceği düşünülüyor.

İlk Adım 2014 Yılında Atıldı  

Öte yandan Apple'ın zaten bir süredir sağlık sektöründeki çalışmalarını sürdürdüğünü biliyoruz. Şirket 2014 yılında geliştiriciler için kullanıcılar hakkında tıbbi veri toplayıp paylaşabilecek uygulamalar oluşturmak üzere tasarlanmış HealthKit framework'ünü yayınladı.
Apple'ın, uygulama paketini tıbbi tavsiyeler sunmak için fitness ve sağlık verilerini yorumlayabilecek tam donanımlı bir tanı aracı haline getirmeye odaklandığı söyleniyor. Şirketin henüz tıbbi geçmişi mobil cihazlara getirme konusunda resmi bir açıklama yapmadığını da belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim