Anlık Bildirim

Apple'ın tarihi rekoruna sadece 1 dolar kaldı

Apple'ın tarihte bir ilki gerçekleştirerek 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşmasına çok az kaldı. Şirket hisseleri 1 dolar daha artış gösterirse Apple tarihte bir ilki gerçekleştirecek.
Cupertino merkezli teknoloji devi Apple'ın uzun bir süredir tarihte bir ilki gerçekleştireceği konuşuluyordu. 1 trilyon dolar piyasaya değerine ulaşan ilk şirket olması beklenen Apple'ın bu rekoru kırmasına sadece 1 dolar kaldı.

Çarşamba günü rekor kırılabilir

Apple'ın yaptığı açıklamada bu yılın Nisan ve Haziran ayları arasındaki şirket gelirlerinin, geçtiğimiz yıla oranla %17,3 artış gösterdiği açıklandı. Üçüncü çeyrek olarak kabul edilen bu dönemde 53.26 milyar dolarlık bir gelir elde eden şirketin geçtiğimiz yıl 8.72 milyar dolar olan net kârı ise bu yıl 11.52 milyara dolara yükseldi.
Apple'ın bu başarısının ardından şirket hisseleri yükselişe geçti ve Salı gününü 190.29 dolardan kapattı. Bilançonun açıklanmasının ardından tekrar tırmanışa geçen hisseler %3,9 artış göstererek 197.67 dolara kadar yükseldi. Çarşamba günü hisse değerinin 198.95 dolar seviyelerine çıkması durumunda ise Apple tarihte bir ilki gerçekleştirecek ve 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket olacak. Apple'ın Salı günü itibarıyla 956 milyar dolar piyasa değerine sahip olduğunu ve dünyanın en değerli şirketi konumunda bulunduğunu da belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5728 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rekor, 1 trilyon dolar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim