Anlık Bildirim

Bazı Apple Watch ve iPhone modelleri durduk yere acil servisleri arıyor

Yeni nesil bir iPhone veya Apple Watch cihazı kullanıyorsanız farkında olmadan sık sık 112 acil servisini arıyor olabilirsiniz. Apple bile bu sorunu çözebilmiş değil.

Apple’ın taşınabilir cihazlarında acil servisleri aramayı kolaylaştırması beraberinde önemli bir sorunu getirdi. O da durduk yere 911 servislerini arayan iPhone ve Apple Watch cihazları. Son dönemde oldukça fazla şikâyet var.

Hayalet çağrılar

Bunlardan en dikkat çekeni Kaliforniya’da yaşanıyor. Bir Apple teknik servisinde bakım gören bazı iPhone ve Apple Watch cihazlarından yaklaşık 1600 defa 911 servislerinin arandığı ortaya çıktı. Cihazlar herhangi bir müdahale olmadan sebepsiz yere acil servisleri arıyor.

Teknik servisin bir çözüm bulamadığı problem halen devam ediyor. Apple da konudan haberdar ancak henüz yapılan araştırmalarda sorunun neyden kaynaklandığını bulamadıklarını belirtiyor. Acil servislerde saniyelerin önemi var ve bu boş aramalar sebebiyle büyük bir risk oluşuyor.

Konu sadece Kaliforniya ile sınırlı değil. Kanada’da bir kullanıcının Apple Watch 3 modelinin haftada en az 10 kere yanlışlıkla acil servisi aradığı belirtiliyor. Yine Kuzey Karolina’da bir bayan kullanıcının Apple Watch modeli sık sık acil servisleri arıyor.

iOS işletim sisteminde bulunan acil servis arama seçeneği en yeni iPhone modellerinde güç tuşuna ve ses tuşun aynı anda basıldığında ortaya çıkıyor. Apple Watch Series 3 modelinde de ulaşılması kolay. Önceki nesillerde ise birkaç kez belirli tuşlara basılarak ulaşılabiliyor. Her halükarda bir kaç hamle ile ulaşılan acil servis seçeneğinin sebepsiz yere nasıl arandığı ise merak konusu.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4684 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone x ve iphone emergency calls
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim