Anlık Bildirim

BİM’in sattığı Apple marka aksesuarlar sahte çıktı [Resmi açıklama geldi]

ABD ile Türkiye arasında yaşanan kriz sonrasında iPhone satışlarını durdurma kararı alan BİM Birleşik Mağazaları A.Ş’nin geçen aylarda “lisanslı” diye sattığı Apple marka ürünler taklit çıktı.
Güncelleme: BİM'de satılan Apple aksesuarlarının sahte olduğuna dair ortaya çıkan haberler BİM tarafından yapılan resmi açıklama ile yalanlandı. Şirket tarafından yapılan basın duyurusuna buradaki haberimizden ulaşabilirsiniz.
BİM Birleşik Mağazaları A.Ş geçtiğimiz aylarda kulaklık, adaptör, USB kablo gibi birçok Apple marka aksesuar satmıştı. Tüketicilerden büyük rağbet gören ürünlerin "lisanslı" olduğu sanılıyordu.
Cumhuriyet gazetesinin haberine göre Apple'ın Türkiye'deki avukatlarının, Beyoğlu 34. Noterliği aracılığıyla 7 Mayıs’ta BİM’e gönderdiği ihtarnamede, mağazalarda satılan ürünlerin incelemesi sonucunda bu ürünlerin Apple tarafından üretilmediği ve taklit ürün olduklarının tespit edildiği belirtildi.
Söz konusu ihtarnamede bu ürünlerin satışına son verilmesi istenirken BİM Birleşik Mağazaları A.Ş'nin bu ürünleri nereden temin ettiğini bildirilmesi istendi.

Sahte aksesuarların imhası talep ediliyor

Beyoğlu 34. Noterliği aracılığıyla çekilen ihtarnamenin sonuç bölümünde Apple markasının haksız olarak kullanıldığı taklit ürünlerinin satışına derhal son verilmesi istenirken bu aksesuar cinsi taklit eşyaların imha edilmek üzere Apple'a teslim edilmesi isteniyor.
Ayırca BİM’in orijinal olmayan ürünlerin satışına son verdiğini ve bundan sonra da hiçbir şekilde satılmayacağının yazılı olarak Apple’a bildirilmesi de talep edildi. BİM Birleşik Mağazaları A.Ş'nin ihtarname sonrasında taklit ürün satışını durdurduğu da gelen haberler arasında. Sahte veya yan sanayi diye adlandırılan mobil aksesuarların kullanılması elektonik cihazlara zarar verebileceği gibi yangına da sebep olabiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
34609 kez okundu.
93 kişi, toplam 102 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
aksesuar, sahte ve
5 etiket daha avukat taklit bim ihtarname Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim