Anlık Bildirim

Bir milyarıncı iPhone, bu yıl satılabilir

Akıllı telefon pazarına 2007 yılında merhaba diyen iPhone, aradan geçen yıllar boyunca değişti ve büyüdü. Bu süreçte Apple’ı çok farklı bir noktaya taşıyan marka, bir milyar rakamını geçmek üzere.

Akıllı telefon pazarında uzun yıllardır iPhone markası ile mücadele veren Apple, yüz milyonlarca satış yaptı. Geçen yılın sonunda toplam satılan iPhone sayısı 896 milyon olarak gerçekleşmişti. Firmanın bu yıl 1 milyar barajını geçeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

2008 yılında tüketici ile buluşan yeni nesil iPhone 3G modeli, 1 milyon rakamına 1 haftada erişmeyi başarmıştı. Pek çok analiz uzmanı, o dönem tüketicilerin iPhone tarzındaki bir cihaza hazır olmadığını düşünüyordu. Ancak model herkesi şaşırttı ve aradan geçen 8 yılda 900 milyon sınırına dayandı.

Apple yıl genelinde 200 milyon rakamını rahat bir şekilde geçtiği için, 2016 yılı sonunda yaklaşık olarak 1 milyar 100 milyon iPhone satışı olacağı tahmin ediliyor. Sonbahar aylarında iPhone 7 serisi de piyasaya çıkacağı için, bu rakam da belki geride bırakılabilir.  

Apple’ın iOS cihaz ailesi ise bir milyar rakamını Kasım 2014 tarihinde geçmişti. iPhone modellerinin yanında iPad, iPad mini, iPod Touch serileri de önemli satış başarılarıyla bu rakama katkıda bulunmuştu. Son dönemde iPad olsun iPod ailesi olsun satışlar ciddi manada düşmüş durumda. Bu bakımdan, 2 milyar rakamının yakalanması muhtemelen çok daha uzun sürecektir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3900 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone se, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim