Anlık Bildirim

FBI, iPhone'un şifresini Apple'ın yardımı olmadan kırdı

Apple ve FBI arasındaki güvenlikle ilgili mücadele şimdilik tamamlandı gibi görünüyor. FBI herhangi bir yardım almadan iPhone 5C'nin şifrelemesini kırdığını duyurdu.
San Bernardino'da terör saldırısı düzenleyerek sivilleri öldüren Syed Rizwan Farook adlı saldırgana ait olan iPhone 5C'deki bilgilere ulaşmak isteyen FBI'ın şifreyi kırmak için istediği yardım Apple tarafından genel bir güvenlik riski yaratacağı endişesiyle reddedilmişti.
Bunun üzerine Apple'a karşı dava açan FBI şimdilik bu davasını askıya aldı; çünkü açıklamalara göre FBI, Apple'ın yardımını almadan iPhone 5C'nin şifresini kırdı. Böylece Apple ve FBI arasında mahkemede devam eden mücadele de bir süreliğine durmuş oldu.
Yine de FBI ve Apple gibi teknoloji şirketleri arasında mücadelenin başka davalarda da devam edebileceğini söyleyebiliriz. Daha önce bir uyuşturucu satıcısına ait iPhone için de iki taraf karşı karşıya gelmişti. Eğer FBI yeni şifreleme teknikleri ve modeller karşısında çaresiz kalırsa tekrar mahkemenin yolunu tutabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3901 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, fbi ve
2 etiket daha şifreleme iphone 5c
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim