Anlık Bildirim

Finisar dünyanın en büyük VCSEL üreticisi olma amacında

İsmini ilk kez iPhone X ile duyduğumuz VCSEL lazer projeksiyon modülü geleceğin önemli yatırımları arasına girdi bile. Finisar bu akımda başı çekmeyi istiyor.

Apple’ın güvenini kazanarak kısa sürede sektör lideri haline gelen firmaların adını sıkça duyuyoruz. Geçmiş yıllarda Foxconn, Corning gibi firmalar bugünlerini Apple’a borçlu. Şimdi ise Finisar yıldız olma yolunda ilerliyor.

Yeni keşfedildi

Uzun yıllardır optik teknolojiler alanında faaliyet gösteren Finisar, geçen yıla kadar bilinen bir firma değildi. iPhone X modelinde yer alan ve aslında üretim sıkıntıları ile popüler olan VCSEL lazer projeksiyon modülü, Finisar’ın adını dünyaya duyurdu. VCSEL modülü, galyum arsenit materyalinden imal ediliyor. Finisar ilk başlarda istenen verimliliği yakalayamasa da sonrasında durumu dengeledi.

Aslında Lumentum Holdings Inc. ve II-VI Inc. gibi uzak doğulu firmalar da VCSEL üretimi yapıyor. Üretim sıkıntıları nedeniyle Apple’ın Finisar’dan vazgeçmesi olasıydı ancak Trump hükümetinin teknoloji üretimini ABD’ye taşıma planlarının faydasını gördü. Apple firmaya 390 milyon dolar yatırım yaptı ve böylece uzun bir iş birliğinin de temelleri atıldı.

Gelecekte yüz tanıma teknolojilerine olan ilginin daha da artacağı öngörülüyor. Hali hazırda Apple ve Huawei haricinde TrueDepth benzeri bir sistem geliştiren yok. Genelde ön kamera üzerinden gidiliyor ancak üst seviyede yavaş yavaş karmaşık sistemlerin devreye girmesi zorunlu. Bu da Finisar’a önemli bir alan açıyor.

Finisar aldığı yatırımlarla Texas eyaletinde yeni bir üretim tesisi daha faaliyete sokmak üzere. Tesiste yaklaşık 600 kişiye iş imkânı sunulacak. Üretimin iki katına çıkması beklenirken farklı sektörlere de açılma planları var.

Hareket tanıma ve yüz tanıma sistemlerinin sadece mobil cihaz pazarına özgü olmayacağını belirten şirket yetkilileri sürücüsüz araç projelerinde de rol almak niyetinde. Finisar uzun vadede Texas’ı dünyanın en büyük VCSEL projektör üretim üssü haline getirmeyi istiyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim