Anlık Bildirim

Kötü gidişatı devam eden Apple 1 milyarıncı iPhone’u sattığını duyurdu

Bu yılın mali grafiklerinde önemli bir düşüş gösteren Apple, yapılan son açıklamayla 1 milyarıncı iPhone'u satarak önemli bir kilometre taşını geride bıraktığını duyurdu.
Dün Apple’ın Kaliforniya’daki genel merkezinde gerçekleştirilen bir etkinlikte konuşan Tim Cook, geçtiğimiz hafta içerisinde 1 milyarıncı iPhone cihazının satıldığını açıkladı. Akıllı telefonun artan yetenekleri ve üstün donanım özellikleriyle artık insanların günlük yaşamlarının bir parçası haline geldiğini ifade eden Cook, durumdan ötürü memnuniyetlerini dile getirerek bunun bir parçası olan herkese teşekkür etti. Ayrıca hedeflerinin en çok sayıda cihazı satmak değil en iyi cihazı satmak olduğunu belirten CEO, Apple’ın şu sıralar devam eden kötü gidişine ise çok fazla değinmedi.
Her ne kadar 1 milyarıncı iPhone satılmış olsa da açıklanan güncel raporlar durumun aslında hiç iç açıcı olmadığını gösteriyor. Zira 25 Haziran tarihiyle geride bırakılan üç aylık dönemde toplam 40.4 milyon iPhone satışı yapılırken bu sayı geçen yılın aynı döneminde 47.5 milyon, bir önceki çeyrekte ise yaklaşık 51.2 milyondu. İlk kez üst üste iki çeyrekte düşüş gören Apple ayrıca yıl bazında yüzde 15 oranında düşüş yaşarken net geliri ise yüzde 27 gerilemeyle 7.8 milyon dolara düştü.
Araştırmalara göre kullanıcıların iPhone 6s’e geçişlerinin beklentilerden altında kaldığına ve piyasaya sürülen yeni cihazların insanları artık eskisi kadar heyecanlandırmadığına dikkat çekiliyor. 40 milyon satış öngörüsünü aşan Apple’ın önümüzdeki eylül ayında tanıtılması beklenen ve iPhone 7 mi yoksa iPhone 6SE mi olacağı tartışılan yeni cihazı belki bu kötü gidişata dur diyebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5593 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 6s, apple iphone 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim