Anlık Bildirim

Apple’ın geçen hafta düzenlediği WWDC 2017 konferansında bugüne kadar geliştiricilere toplamda 70 milyar dolar ödeme yaptığını ve sadece 21 milyar dolarının 2016 yılında ödendiğini açıklaması, uygulama ekonomisinin ne kadar büyüdüğünü göstermesi açısından önemliydi.

Adeta vurgun
 

Yapılan araştırmalar bu denli büyük bir ekonomide kullanıcıların iyi niyetini suistimal ederek büyük paralar kazanan uyanık geliştiricilerin de olduğunu gösteriyor. Bunda özellikle Apple’ın yeni mağaza içi arama reklamlarının etkisi büyük.

Örneğin verimlilik kategorisinde ilk 10 içerisinde olan Mobile protection :Clean & Security VPN adındaki uygulama, iOS cihazlarınızı zararlı yazılımlara karşı tarayarak güvenli tutma sözü veriyor. Bununla birlikte iOS sisteminde böyle bir sistem tarama izninin verilmediği ortada. Peki bu uygulama ne işe yarıyor?

Aslında uygulama hiç bir işe yaramıyor. Tek amacı kullanıcıyı kandırarak para kazanmak. Uygulama içerisinde 7 günlük abonelik için 100$ isteniyor. Acı olan ise pek çok kullanıcının bu yemi yutması. Uygulama bir kullanıcıdan ortalama aylık 400$ kazanıyor. Aylık olarak ise uygulamanın elde ettiği miktar 80 000$. Yani yıllık 960 bin dolar civarında. Apple’ın kasasına ise yüzde 30 yani 288 bin dolar civarında kar giriyor.

Hiç bir şey yapmadan milyon dolarlar kazanabilmek her geliştiriciye nasip olmuyor. Bunda özellikle App Store arama reklamlarının henüz yeterince iyi filtrelenmemesi veya onay sürecinin olmaması büyük rol oynuyor. Reklam verenler istedikleri arama kelimelerini hoyratça kullanıyor ve adeta ava çıkıyor.

iOS 11 işletim sistemi ile arama reklamlarında geliştirmeler yaşanacağı belirtiliyor. Muhtemelen kelime ve reklam veren konusunda bazı problemlerin önüne geçilecek. Bununla birlikte o güne kadar vurgun yapanın yanına kar kalacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim