Anlık Bildirim

Samsung ile TSMC arasında son dönemde adeta bir köşe kapmaca yaşanıyor diyebiliriz. Taraflar döküm konusunda müşterilerini bir birinin elinden kapmaya çalışıyor. Son olarak Qualcomm’u TSMC’ye kaptıran Samsung’un Apple’ı kendi cephesine çektiği ifade ediliyor.

Sıkı rekabet

Bu yıla başladığımızda TSMC dökümcüsü Apple’ın A11 yonga setlerinin ihalesini aldığını, Samsung’un da Qualcomm’un Snapdragon 835 yonga setlerinin ihalesini kaptığını okumuştuk. Şimdi tam tersi bir durum söz konusu.

Qualcomm’un 7nm sürecinde TSMC ile çalışmaya karar verdiği ve muhtemelen 2019 başlarında yeni Snapdragon yonga setinin TSMC tarafından üretileceği gündeme gelmişti. Yeni bilgilere göre Samsung da Apple’ın 7nm sürecinde A12 yonga setlerini tek başına üretmeye başlayacak.

Samsung ve Apple arasında yeni işlemciler için bir anlaşma imzalandığı ifade ediliyor. Yani Samsung ihaleyi çoktan kapmış durumda. Firma 2013 yılından sonra ilk kez tek başına A serisi yonga setlerinin üretimini üstlenmiş oluyor. Qualcomm’dan doğan boşluğu Apple ile çok rahat bir şekilde doldurabilecek.

Samsung’un 7nm sürecine geçiş çabaları dikkat çekiyor. 10nm sürecinde verimliliği yakalayan firma 7nm için gelecek yılın ikinci yarısını işaret etmişti. Herhangi bir gecikme yaşamamak için Texas Austin döküm tesislerine 1 milyar dolar daha yatırım yapmış ve toplamda 16 milyar dolarlık yatırıma ulaşmıştı.

Diğer taraftan Nesnelerin İnterneti ve otomotiv sektöründe de Samsung yeni müşteriler bulmayı hedefliyor. Büyük ilgi gören bu iki sektörde artık yongalar da sektöre göre özelleştirilmiş durumda. Bu bakımdan dökümcülere de büyük iş düşecek. Samsung şimdiden kolları sıvamış durumda.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim