Anlık Bildirim

Sharp resmen Foxconn'un

Apple'ın en büyük ekran tedarikçileri arasında yer alan Japon devi Sharp, mali sıkıntıları aşamadı ve Çinli dev Foxconn'a 6.2 milyar dolar karşılığında satıldı.

Son dönemde yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle iflasın eşiğine gelen Japon ekran devi Sharp, kendisine alıcı aramaya başlamıştı. Japon yatırımcıların ısrarla ülke içerisinde kalmasını istediği Sharp firmasının yönetim kurulu, yapılan teklifleri değerlendirdi ve Çinli Foxconn'da karar kıldı.

JDI ortaklığının da sahibi olan Innovation Network Corp. of Japan yatırımcı fonu, 2.5 milyar dolar nakit ve 1.78 milyar dolar kredi karşılığında Sharp'ı satın almayı istiyordu. Foxconn ise ilk etapta 5.3 milyar dolar olan teklifi daha sonra 6.2 milyar dolara yükseltti. Sharp yönetim kurulu da, bunları göz önünde bulunarak tercihini yaptı.



Foxconn'un satın alma sürecinde Apple'ın da destek olduğuna dair iddialar var. Apple, gelecekteki iOS cihazlarına tedarik ettiği ekranlarda belirli özelleştirmeler yapabilmek için yatırım imkanı arıyordu. Sharp, firmanın en önemli ekran tedarikçilerinden birisiydi. Sharp'ın satın alma sürecinde mali destek sağlayarak, dolaylı da olsa istediğini elde etmiş oldu. Satın alma ile ilgili detayların önümüzdeki günlerde kesinliğe kavuşması bekleniyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4175 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sharp, foxconn ve
2 etiket daha Apple iphone 7
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim