Anlık Bildirim

Tim Cook: Hiçbir firmayı takip etmiyoruz, kullanıcılarımız denek değil

Apple’ın son dönemde önden gitmek yerine Android cihaz üreticilerini takip etmeye başladığı eleştirilerine ünlü CEO Tim Cook’tan çok önemli açıklamalar geldi.

Teknoloji dünyasına merhaba dediği ilk dönemler ve 2000’li yılların başlarına kadar adı yenilikçilik ile birlikte anılan Apple, son birkaç yıldır özellikle Steve Jobs sonrasında bu yeteneğini kaybetmekle eleştiriliyor. Tim Cook ise aynı fikirde değil.

Kopya değil sabır

Apple’ın bir teknolojiyi ilk kez kullanmayıp beklediği ve olgunlaştığına emin olduktan sonra en iyi şekilde teknoloji dünyasına sunduğu herkesin malumu. NFC teknolojisi, akıllı hoparlör gibi pek çok örnek vermek mümkün. Bunun adına diğer firmaları takip etmek dense de Tim Cook farklı bir konuya işaret ediyor.

Bir röportajda konuşan Cook, Apple’ın kesinlikle başka bir firmayı takip etmediğini, aslında takip etmek kelimesinin bir firmanın yaptığı işleri gözlemlemek anlamına geldiğini ve bu kelimenin Apple’ın ürün stratejisini yanlış anlattığını dile getirdi.

Cook’a göre Apple bir teknolojiyi ilk kez kullanmak için acele etmiyor zira ortaya çıkacak problemlerde kullanıcılar bir denek haline gelmiş oluyor. Firma teknolojinin en mükemmel haline gelmesi için sabırla bekliyor ve mükemmel olduğuna tam olarak kanaat getirdikten sonra tüketicilere sunuyor.

Bir ürün normalde rakiplerinden çok sonra piyasaya çıkmış gibi görünüyor ancak aslında Apple rakiplerinden yıllar önce geliştirme çalışmalarına başlamış oluyor.  Tim Cook; iPod, iPhone, iPad, Apple Watch ürünlerinin ilk olmadığını ancak ilk modern örnekler olduğunu savunuyor.

Son olarak Cook eleştiriye son derece açık bir yönetici olduğunu ifade ediyor. Kullanıcılardan gelen eleştirileri çok kaba dahi olsa gözden geçirmeye çalışan ünlü patron derinlik arz eden düşüncelere önem verdiğini dile getiriyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
2 Kişi Okuyor (0 Üye, 2 Misafir) 2 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3263 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, tim cook ve apple follows
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim