Anlık Bildirim

Yeni iOS uygulamalarında iPhone X ekran uyumu zorunlu hale geliyor

Eğer Nisan ayından sonra iOS platformu için bir uygulama geliştirme düşünceniz varsa mutlaka iPhone X modelinin çentik ve ekran tasarımına uyumlu olarak hazırlamanız gerekiyor.

Apple’ın iPhone X ile birlikte ekosisteme sunduğu çentik ve köşeden köşeye ekran tasarımı bugüne kadar geliştiriciler için seçimlik olarak tutuluyordu. Artık yeni uygulamalarda zorunlu hale geliyor.

Yeniliği benimsetme

Apple bu hafta içerisinde geliştiricilere gönderdiği mesajda; App Store’a yeni yüklenecek uygulamaların iPhone X ekranına uyum sağlayacak şekilde düzenlenmesini istedi. Yeni karar Nisan ayından itibaren uygulanmaya başlayacak.

Yani Nisan ayından sonra App Store üzerine yüklenecek ya da güncellenecek uygulamaların hem çentik tasarımına hem de köşeden köşeye çerçevesiz ekran tasarımına uyması gerekiyor. Bu nedenle iOS 11 yazılım geliştirme aracını temel almak zorunda.

Apple her bileşen değişikliğinde zaten bir süre sonra geliştiricilerin buna uymasını zorunlu hale getiriyor. iPhone X tasarımı için böyle bir zorunluluk da açıkçası bekleniyordu. Mevcut uygulamaların ne zaman bu kapsama alınacağı ise şimdilik bilinmiyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim