Anlık Bildirim

Onuncu yıl münasebetiyle bu yıl tüm kaynaklarını iPhone 8 için ayıran Apple, standart iPhone 7S güncellemesi haricinde herhangi bir yeni model tanıtmayı düşünmüyor. iPhone SE modelinin yeni nesli de bu bakımdan iptal edildi söylentileri hakimdi ancak bazı gelişmeler var.

Yeniden gündemde

Sektörden gelen bilgilere göre iPhone SE 2 adını alacağı düşünülen yeni modelin gelecek yıl başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. iPhone SE 2 ilk etapta Hindistan’da piyasaya sürülecek ve Apple’ın pazar payını arttırmaya çalışacak.

Normalde iPhone SE 2 için bu yılın ortaları işaret ediliyordu ancak iPhone 8 çalışmaları nedeniyle Apple’ın projeyi rafa kaldırdığı gündeme gelmişti. 4 inçlik ekranıyla geçen yıl gelirlere önemli bir katkı yapan iPhone SE için ikinci bir şans doğdu.

Apple yeni modelin üretimini Hindistan’da yapacak. Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarlarından birisi olan Hindistan’a Apple’ın artan bir iştahı var. Pazarın büyüme hızı çok yükseldi. Bu yüzden ülkeye Yeni Çin adı da veriliyor. Bu pazarda satışlarını arttırmak isteyen firmanın önündeki en büyük engel doğrudan satış yapamaması.

Engeller var

Hindistan’da yabancı bir firmanın doğrudan satış yapabilmesi için ürünlerin yüzde 30’unun ülke içerisinde üretilmesi gerekiyor. Apple da bunun için Wistron ile anlaşmaya vardı ve Bengalore eyaletindeki üretim tesislerinde iPhone SE birleştirmesine başladı. Haziran sonlarında Made In India yazan ilk iPhone SE raflara çıktı. Yerli üretim olduğu için de fiyatı 320 Avro civarında yani daha ucuzdu.

iPhone SE 2 için de aynı durum söz konusu. Wistron yeni modelin üretimi için tesislerini büyütüyor. Mart-Nisan aylarında tanıtımı yapılacak iPhone SE 2 ilk olarak Hindistan’da piyasaya çıkacak. Sonrasında global olarak satışa başlayacağı ifade ediliyor.

Büyük satış rakamlarına ulaşması beklenen iPhone SE 2, firmanın Hindistan’daki pazar payını da arttıracak. Önümüzdeki yıl Apple’ın hükümetten gerekli onayları alarak ilk mağazasını da açması bekleniyor. Hali hazırda firma iş ortaklığı ile ürünlerinin satışını gerçekleştiriyor.

iPhone SE 2 modelinin yine 4-4.2 inç arasında boyutlara sahip olması bekleniyor. Apple A10 yonga setinden gücünü alacak model 2GB RAM ile desteklenecek. Arka kısmında 12MP, ön kısmında 5MP çözünürlüğünde kamera olacak modelin 1700mAh kapasiteli bir batarya sunacağı da iddialar arasında. Hindistan’daki satış fiyatının 400 Avro olacağı belirtiliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8226 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone se ve iphone se 2
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim