Anlık Bildirim

Yeni iPhone modelleri ile bizleri hayal kırıklığına uğratan 7 şey

iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR modelleri tanıtıldı. Yeni iPhone modelleri ile birlikte Apple'ın bazı kararları bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Hayal kırıklığına uğradığımız 7 şey:

Yeni iPhone modelleri ile bizleri hayal kırıklığına uğratan 7 şey Tam Boyutta Gör

Apple bu hafta gerçekleştirdiği etkinlik ile yeni akıllı telefonlarını tanıttı. Yurtdışında ön satışına başlanan telefonun ülkemizdeki fiyatı ve çıkış tarihi bilinmiyor.

iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR modellerinin beğendiğimiz özellikleri kadar hayal kırıklığına uğradığımız şeyleri de vardı. Telefonların teknik özelliklerini bir kenara bırakırsak, Apple'ın bazı kararları bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Bunlardan 7 tanesini derledik.

1- Kutudan hızlı şarj adaptörü çıkmıyor

Hızlı şarj teknolojisi, hayatımıza üst seviye telefonlar ile girdi ve giriş seviyesindeki telefonlarda dahi bu özellik kullanılmaya başladı. Buna rağmen yeni iPhone modellerini satın aldığınızda telefonu hızlı şarj edemeyeceksiniz. Zira telefonun hızlı şarj özelliği olsa da kutudan hızlı şarj adaptörü çıkmıyor. Telefonu hızlı şarj etmek için, Apple Store’da 430 TL’ye satılan 30 W USB-C güç adaptörünü ve 150 TL’ye satılan USB-C Lightning kablosunu satın almanız gerekiyor. Hızlı şarjın bedeli: 580 TL.

2- Kulaklık dönüştürücü yok

Apple, 2 yıl önce tanıttığı iPhone 7 ile birlikte telefonlarından 3.5mm kulaklık girişini kaldırdı. Bu sene tanıtılan modellere kadar, telefonun kutu içeriğinden 3.5mm – Lightning dönüştürücüsü çıkıyordu. iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR modellerinin kutusundan maalesef kulaklık dönüştürücü çıkmayacak. 3.5mm kulaklığınızı yeni modellerde kullanmak için 79 TL’ye satılan dönüştürücüyü satın almanız gerekiyor.

3- Batarya

Yeni modellerin bataryası, önceki modellerden pek de farklı değil. Pek çok rakibi 4 bin mAh civarına kapasiteye sahip batarya ile gelirken yeni iPhone modelleri, 3 bin mAh altında pil kapasitesi ile geliyor.

4- Fiyat

iPhone Xs ABD fiyatı 999 dolar, iPhone XS Max ABD fiyatı ise 1099 dolar olarak açıklandı. 512 GB kapasiteli iPhone Xs Max’in fiyatı 1449 dolar. Avrupa fiyatlarına baktığımızda daha da yüksek fiyat etiketleri ile karşılaşıyoruz. Yeni modellerin fiyatı, yurtdışındaki müşteriler tarafından yüksek bulundu.

Güncel rakamlara göre iPhone 8 Plus’ın fiyatı 7449 TL’ye çıktı. iPhone Xs’in fiyatı 10 bin TL’yi aşacak gibi görünüyor.

5- Airpower

Geçtiğimiz sene iPhone X ile birlikte lanse edilen ve çok yakın zamanda çıkacağı açıklanan Airpower, 1 yılın ardından hala ortalıkta yok. Son lansmanda da Airpower ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Apple, kullanıcıların Airpower ile iPhone, Apple Watch ve AirPods modellerini aynı anda şarj edebileceğini ifade etmişti. Baktığımızda Apple’ın sitesinden Airpower ile ilgili tüm bilgilerin kaldırıldığını görüyoruz. Cihazın aşırı ısındığı ve bu nedenle Apple’ın bu projeyi iptal ettiği söylentileri dolaşıyor. iPhone X ve yeni iPhone modellerini satın alacak kullanıcıların satın alım tercihinde bu cihazın etkisi olabilir. Airpower iptal edilirse bu kullanıcılar mağdur olacak. 

6- Ekran 120Hz değil

Lansmanda iPhone Xs ve iPhone Xs Max özelliklerinin gösterilirken telefonun ekranında “120Hz touch-sensing” özelliği olduğuna değinildi. Pek çok kişi telefonun ekranında 120Hz yenileme hızı olduğunu düşündü ancak bahsedilen özellik, telefonun ekranının 120Hz yenileme hızına sahip olduğunu göstermiyor.

iPhone Xs ve iPhone XS Max 120Hz izleme hızına sahipler. Bu da ekrana dokunduğunuzda, dokunma bilgisinin 16.6 milisaniye yerine 8.3 milisaniyede iletileceği anlamına geliyor. Görüntünün yenileme hızıyla bir ilgisi yok.

7-iPhone SE boyutlarında yeni bir model

Apple, küçük ekranlı telefon sevenler için iPhone SE isimli bir telefon çıkarmıştı. Bu telefon, günümüz telefonlarından oldukça geride kaldı. Pek çok kullanıcı iPhone SE modelinin yenisinin çıkmasını bekliyordu. iPhone bu lansmanda da böyle bir cihaz tanıtmadı. Yeni modellerin en küçük ekranlısı 5.8 inç boyutundaki ekrana sahip iPhone Xs. Bu boyut, iPhone SE’nin yanında bir hayli yüksek.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13305 kez okundu.
37 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone xs, iphone xs max ve
2 etiket daha iphone xr Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim