Anlık Bildirim

2018 model iPhone X, Geekbench testinde ortaya çıktı: 4 GB RAM'e sahip ilk iPhone geliyor!

Eylül ayının yaklaşmasıyla birlikte yeni iPhone modellerinin özellikleri de netleşmeye başladı. Geekbench testinde ortaya çıkan bir 2018 model iPhone, işlemci ve RAM noktasında yeni bilgiler sunuyor.
Akıllı telefon endüstrisinin 2018 model iPhone modellerine kilitlendiği şu günlerde, iPhone X Plus'a ait olduğunu düşündüğümüz bir performans testi, Geekbench veritabanında ortaya çıktı. Sonuçlar yeni iPhone modelinin teknik özelliklerine dair ipuçları verirken, Apple A12 işlemcisinin performansı hakkında da ön bilgi edinmemizi sağlıyor.   

Yeni iPhone X, 4 GB RAM ve Apple A12 işlemcisiyle geliyor 

İki yıl önce tanıtılan iPhone 7 Plus ile birlikte RAM miktarını 2 GB'dan 3 GB'a taşıyan Apple, bu sene tanıtacağı 2018 model iPhone X'da ise 4 GB sistem belleğine yer verecek. Ayrıca işlemci noktasında ise TSMC tarafından 7nm fabrikasyon süreciyle üretilen 6 çekirdekli Apple A12 CPU'su kullanılacak. 
İki adet yüksek performanslı ve dört tane de düşük güç tüketimi için tasarlanan çekirdek mimarisi ile geleceği tahmin edilen Apple A12 işlemcisi, iPhone 11 isimli telefon üzerinde 4673 puan tekli çekirdek ve 10912 çoklu çekirdek skoru elde ediyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan A11 Bionic'li iPhone X'un tekli çekirdek puanı 4206 olarak kayda geçerken, çoklu çekirdek skoru ise 10128 olarak ölçülmüştü. Oysaki şimdiye kadar ki sızıntılar, Apple A12 işlemcisinin selefi Apple A11 Bionic'e göre yüzde 20 daha hızlı ve yüzde 40 daha verimli olacağını söylüyordu ancak ortaya çıkan rakamlar, bu oranları yansıtmıyor gibi.
Apple A12 işlemcisinin hala geliştirme aşamasında olduğunu göz önüne alırsak skorların artabileceğini söyleyebiliriz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9022 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone x, apple a12 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim