Anlık Bildirim

Yeni iPhone'lar ile birlikte batarya sorun olmaktan çıkacak

Apple, yakın bir tarihte iPhone kullanıcılarının en çok yakındığı yetersiz pil ömrü problemini çözecek. Şirketin önümüzdeki iki yıl içerisinde kendi güç yönetim çiplerini kullanması bekleniyor.
Apple, iPhone'ların en büyük problemi olan yetersiz pil ömrü sorununu yakın bir zamanda çözebilir zira şirketin uzun zamandır kendi güç yongaları üzerinde çalıştığını biliyoruz. İddialar şirketin bu anlamda epey ilerleme kaydettiği yönünde. Apple'ın önümüzdeki 2 yıl içerisinde kendi güç yönetim çiplerini kullanacağı bildiriliyor.  
Apple, "A serisi" işlemcilerle birlikte oldukça güzel işlere imza attı. Şirketin bir sonraki hedefinin ise pil ve güç tüketimini en iyi noktaya getirmek olduğunu görüyoruz. Nikkei raporuna göre şirket, kullanıcıların karşısına endüstrinin en gelişmiş güç yönetim çipi ile birlikte çıkmaya hazırlanıyor. Yeni çipler verilen görevleri en etkin şekilde yerine getirerek daha düşük güç tüketimi ile birlikte en iyi performansı sunacak.
A11 Bionic, A10 Fusion ve Apple tarafından tasarlanmış diğer çiplerde olduğu gibi güç yönetimi çipinin de Apple'ın tasarım özelliklerine göre; Tayvan merkezli TSMC tarafından üretileceği söyleniyor ancak bu gelişme iPhone ve iPad'lerin işlemcilerini üreten diğer bir şirket olan İngiliz asıllı Dialog Semiconductor'u oldukça zor duruma düşürdü. İddiaların yayılması üzerine şirketin hisseleri şimdiden % 15 oranında düşüşe uğradı.
Apple'ın 2019 yılından itibaren kendi Güç Yönetimini (PMIC) başlatacağı ve birçok Dialog mühendisini bünyesine katacağı da söylentiler arasında yer alıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6200 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pil, güç yönetimi ve
3 etiket daha Apple iPad batarya
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim