Anlık Bildirim

Yeni nesil iPhone’larda da Qualcomm modemleri yer alacak

Qualcomm ile yaşadığı patent kavgası nedeniyle Apple’ın Snapdragon modemlerden tamamen vazgeçeceği tahmin ediliyordu ancak analizler buna pek de ihtimal vermiyor.

Qualcomm ile yaşadığı patent kavgası nedeniyle Apple’ın Snapdragon modemlerden tamamen vazgeçeceği tahmin ediliyordu ancak analizler buna pek de ihtimal vermiyor.

Bu yıl uzun ömürlü ortağı Qualcomm ile patent ihlali konusunda hukuk mücadelesine girişen Apple’ın yeni cihazlarında nasıl bir strateji izleyeceği merakla bekleniyordu. Bir kesim Qualcomm modemlerden tamamen vazgeçileceğini düşünse de Apple aynı fikirde değil.

Qualcomm ile devam

Daha önce Samsung örneğinde gördüğümüz gibi Apple her ne kadar kavgalı olsa da ortaklığını devam ettiriyor zira bazı bileşenlerin yerini hemen doldurabilmek kolay değil. Qualcomm için de durum aynı.

Apple’a yakınlığıyla bilinen analiz uzmanı Ming-Chi Kuo, gelecek yılın iPhone modellerinde de Intel ve Qualcomm modemlerinin yer alacağını belirtiyor. Modemler daha gelişmiş versiyonlar olacak.

Bilindiği üzere ilk kez iPhone 7 serisinde Qualcomm modemlerin yanında Intel modemleri de kullanmaya başlamıştı. Qualcomm ve Apple arasındaki büyük kavganın ilk kıvılcımları da bu karar sonrasında çıkmıştı.

iPhone 8 serisi ve iPhone X modelinde de Apple bu stratejiye devam etti. Görünen o ki daha uzun bir süre Qualcomm ile olan yonga ortaklığı bozulmayacak gibi duruyor ancak Intel biraz daha ağır basacak.

Apple’ın gelecek yıl kullanacağı modem yongaları aslında şimdiden duyurulmuş durumda. Qualcomm tarafında Cat. 18 LTE destekli ve 1.2Gbps hızlarına çıkabilen Snapdragon X20 modemi var. Intel tarafında ise Cat. 16 destekli ve 1Gbps seviyesine kadar çıkabilen XMM 7560 LTE modem bulunuyor.

Kuo modem tedariğinde Intel’in yüzde 70-80 civarında bir paya sahip olacağını belirtiyor. Qualcomm ise yüzde 20-30 civarında bir tedarik yapacak. Yani Qualcomm ve Apple arasındaki kavganın Intel’e yaradığını söyleyebiliriz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim