Anlık Bildirim

Yılın ikinci çeyreğinde Apple hedefleri tutturdu

Apple yılın ikinci çeyreğinde toplamda 41.3 milyon adet iPhone modeli satarak hedefleri tutturdu. Çeyrek bazda düşüş yaşansa da beklentilerin karşılanması borsaya olumlu yansıdı.

Yılın ikinci üç aylık dönemi geride kalırken merakla beklenen Apple mali tabloları da açıklandı. Geçen çeyreğe göre düşüş olsa da Apple beklentileri karşıladığı için borsada yükseliş yaşadı.

Ne kadar iPhone satıldı?

Açıklanan mali tablolara göre Apple’ın elde ettiği toplam gelir 53 milyar dolar civarında gerçekleşti. Yıl bazında yüzde 17 artış yaşandı. Faaliyet karı ise 12.6 milyar dolar ile yüzde 20 civarında bir artış gösterdi. Gelirlerdeki artışın en büyük sebebi ise elbette iPhone X satışları.

Apple geçen yıl aynı döneme göre hemen hemen benzer bir çizgide 41.3 milyon adet iPhone satışı gerçekleştirdi. Bununla birlikte satış geliri yüzde 20 artış gösterdi. Kaynaklar satılan her 4 iPhone modelinden birisinin iPhone X olduğunu belirtiyor.

iPad ailesi 11.5 milyon adet satış ile yine yıl bazında düz bir seyir izliyor. Mac satışları ise 3.7 milyon adet ile yıl bazında yüzde 10 azalma yaşadı. AirPods, Apple TV, Apple Watch, Beats ürünlerinin yer aldığı Diğer kategorisi ise yüzde 40 civarında artış gösterdi. Tek tek ürünlerin satış rakamları bilinmese de Apple Watch serisinin bunda önemli payının olduğu tahmin ediliyor.

Diğer taraftan iTunes, Apple Music gibi ürünlerin yer aldığı Hizmetler kategorisi büyümeye devam ediyor. Hem yıl bazında hem çeyrek bazda büyüyen tek kategori Hizmetler oldu.

Apple analiz uzmanlarının beklentilerini karşıladığı için borsayı yükselişle kapattı. İçinde bulunduğumuz çeyrek dönem için Apple’In tahmini 60 milyar dolar civarında gelir ve yıl bazında çift haneli bir yükseliş hedefleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim