Anlık Bildirim

iFixit ekibi iPhone 7'yi akvaryuma attı

Apple'ın yeni iPhone modeli suya ve sıçramalara dayanıklı tasarımla geliyor. iFixit mühendisleri de bunun ne kadar gerçeği yansıttığını görmek için iPhone 7'yi bir akvaryuma attılar...
Samsung Galaxy S7 ve Note 7 modellerinde olduğu gibi iPhone 7 de suya dayanıklı bir tasarımla tüketicilere sunuldu. Ancak yeni nesil iPhone'lar IP67 derecesine sahip, oysa ki Samsung'un modelleri IP68 derecesiyle geliyor. Buna karşın Apple, iPhone 7'nin yaklaşık bir metre derinliğinde suda 30 dakika dayanabileceğini söylüyor. iFixit ekibi bu iddianın gerçekten doğru olup olmadığını görmek için bir test gerçekleştirerek iPhone 7'yi bir akvaryuma attı. Sonuç oldukça şaşırtıcıydı...
Cihaz ilk yarım saatte hiçbir sorun çıkarmadan suya direnmekle kalmayıp video kaydı süresince yani 7 saat 30 dakika boyunca kusursuz şekilde çalışmaya devam ediyor. Eğer videoyu izleyecek kadar sabrınız varsa aşağıdaki uzun kaydı izleyerek buna tanık olabilirsiniz. Test sırasında iPhone 7'nin pilinin bittiği görülürken, iFixit mühendisleri cihaz suda olmasına rağmen telefonu şarja takmayı da ihmal etmiyor. Ancak son kullanıcıların bunu evde kesinlikle yapmamaları gerektiğini belirten iFixit bu işlemi tüm güvenlik önlemlerini altıktan sonra yaptıklarının da altını çiziyor.
Her ne kadar iPhone 7 sudayken hayatta kalmayı başarsa bile sıvı temasına bağlı hasarlar garanti kapsamına girmiyor. Apple cihazın suya dayanıklı olmasına rağmen sudan uzak tutulması gerektiği konusunda şu uyarıyı yapıyor:
"iPhone 7 ve iPhone 7 Plus suya, sıçramalara ve toza dayanıklıdır. Aygıtlar kontrollü laboratuvar koşullarında test edilmiş ve 60529 sayılı IEC standardı kapsamında IP67 derecesini elde etmiştir. Suya, sıçramalara ve toza dayanıklılık kalıcı değildir ve normal kullanıma bağlı yıpranma sonucunda azalabilir. Islak bir iPhone’u şarj etmeye çalışmayın. Temizleme ve kurulama yönergeleri için lütfen kullanım kılavuzunu inceleyin. Sıvı temasına bağlı hasarlar garanti kapsamında değildir."
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8729 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ifixit, iphone 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim