Anlık Bildirim

iPhone 6S satışları düşüşte

Satışa çıktığı ilk haftada dünya çapında toplam 13 milyon gibi rekor bir satış rakamına imza atan Apple'ın yeni iPhone 6S serisi, tüketici ilgisini yeteri kadar çekememiş olacak ki yılın devamı için firmanın satış beklentileri de düşmeye başladı. 

Eylül ayındaki analizlerde Apple'ın yılın dördüncü çeyreğini 75-80 milyon civarında iPhone satışı ile kapatacağı öngörülüyordu. Yeni yapılan analizlerde ise tahminlerin düştüğü ve Apple'ın da tedarik zincirlerindeki siparişlerini azalttığı görülüyor. Sektörden gelen bilgilere göre yıl sonuna kadar Apple büyük bir ilgi beklemiyor ve bileşen siparişlerinde yüzde 15 civarında bir azalma söz konusu. Muhtemelen global çapta yaşanan ekonomik durgunluk Apple'ın planlarında da değişikliğe yol açtı. 

Farklı analiz uzmanları yılın dördüncü çeyreği itibariyle Apple'ın 67-70 milyon arasında iPhone 6S serisi satacağını tahmin ediyor. İlk kez bir önceki yıla göre satışlarda düşüş yaşanabilir. Ayrıca Apple tarihinde ilk kez bir S serisinin orijinal seriden daha az satış yapmış olacak. Yine de Apple'ın iPhone 6S serisi ile satış rekoru kırmasını bekleyen uzmanlar da mevcut. Morgan Stanley'e göre gelecek yıl Eylül ayı sonuna kadar iPhone satışlarında yüzde 7 civarında bir artış yaşanabilir.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11559 kez okundu.
59 kişi, toplam 67 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple iphone, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim