Anlık Bildirim

 

Geçtiğimiz yıl ilk üç çeyrekte 2015’e oranla daha düşük gelirler elde eden Apple, 4.çeyrekte 78.3 milyon adet iPhone satarak toplamda 78.4 milyar dolarlık gelir elde etmiş ve hem düşüş grafiğini tersine çevirmeyi başarmış hem de çeyrek rekoru kırmıştı. Tabi şirketin bu çeyreğin başında satışa sunduğu iPhone 7 ve iPhone 7 Plus satışları, rekor satışta önemli bir rol oynarken bu satışlardan yüzü gülen tek firma Apple değil. Apple’ın en büyük tedarikçisi olan Foxconn da 2016 yılının 4.çeyreğini oldukça karlı kapattı ve bir önceki yıla oranla yüzde 30 daha fazla gelir elde etti.

Şirket bu artışla birlikte 4.çeyreği yaklaşık 2.3 milyar dolarlık gelirle kapatırken 2016 yılında şirketin elde ettiği toplam gelir 2015’e oranla yüzde 1.2’lik artışla 5 milyar doları buldu. Analistlere göre ise bu gelir artışının en büyük nedeni iPhone 7 Plus satışları. Geçen yıl Apple’ın tanıttığı en büyük ekranlı iPhone olan iPhone 7 Plus’ın üretiminde Foxconn, büyük bir yükü omuzladı ve telefona olan ilgi Apple’ın, Foxconn’a daha fazla ödeme yapmasını sağladı. Şirketin bu yıl da benzer bir gelir artış tablosuna ulaşması muhtemel zira Apple'ın ilk iPhone modelini satışa sunmasının 10.yılı olan 2017'de iPhone 8 ile yaşaması beklenilen finansal yükselişin Foxconn'a da aynı şekilde 2016'ya oranla gelir yükselişi olarak yansıyacağı tahmin ediliyor.

Yeni Alanlar Arıyor 

Her ne kadar Apple’ın eylül ayında tanıtması beklenen iPhone 8’in ekranının Samsung tarafından tedarik edileceği söylense de Foxconn halen Apple’ın en önemli tedarikçisi ve Sharp’ı da Apple için önemli bir ekran üssü haline getirmeye çalışıyor. Bununla birlikte çalışma yelpazesini genişletmek isteyen Tayvanlı teknoloji devinin Toshiba’nın bellek bölümüne talip olduğu ve önemli bir satın almaya daha imza atabileceği düşünülüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim