Anlık Bildirim

iPhone 7 ve 7 Plus'ların mikrofonu iOS 11.3 güncellemesinden sonra çalışmıyor

2016 yılında tanıtılan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus, yeni bir mikrofon sorunuyla gündemde. iOS 11.3 ve üstü sürümlerde çalışan bazı iPhone 7 aygıtları, arama esnasında kullanıcısını mağdur ediyor.
Apple, iOS 11.3 ve üstü sürümlerde çalışan bazı iPhone 7 ve 7 Plus aygıtlarında ortaya çıkan mikrofon problemini doğruladı. Şirket konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmasa da Cuma günü bir Apple Yetkili Servis Sağlayıcısına gönderilen not, telefonlardaki mikrofon sorununa netlik kazandırdı. 
Bahsi geçen sorun, telefon görüşmeleri sırasında hoparlör düğmesini grileştirerek kullanıcıların arama sırasında sesi hoparlöre almasına engel oluyor. Buna ek olarak mikrofonda ortaya çıkan bir problem yüzünden sesin karşı tarafa aktarılması da engelleniyor. Sorunu yaşayan kullanıcılardan telefona bağlı herhangi bir Bluetooth kulaklıklığın ya da diğer ses aksesuarlarının bağlantısını kesmelerini isteyen Apple Yetkili Servis Sağlayıcıları, problemin neyden kaynaklandığını araştırıyor. Tüm bunlara rağmen sorun devam ederse iPhone 7 ve 7 Plus'lar için yeni bir onarım programı kapıda olabilir. 
 
Henüz resmi bir açıklamada bulunmayan Apple'ın, herhangi bir onarım programı başlatıp başlatmayacağı veya masrafları üstlenip üstlenmeyeceği ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor. Şu an içiniOS 11.3 ve üstü sürümlerde çalışan iPhone 7 ve 7 Plus'lardaki mikrofonların neden devre dışı kaldığı bilinmemekle birlikte yazılım güncellemesinin onarım gerektiren bir donanım sorununa neden olduğu düşünülüyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17776 kez okundu.
27 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, iphone 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim