Anlık Bildirim

iPhone 7S ve iPhone 9’a ne oldu?

iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus tanıtıldı. Peki iPhone 7S ve iPhone 9 modellerine ne oldu. İsimlendirmede yapılan değişikliklerin sebebini haberimizde bulabilirsiniz.

iPhone 7S ve iPhone 9’a ne oldu?
 

Geçtiğimiz gün yeni iPhone modellerinin lansmanı yapıldı. Yeni cihazlarda önceki nesillerden farklı bir isimlendirilmeye gidildi: iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus.
Apple, telefonlarının model numaralarını iki sende bir arttırıyor. Geçiş modellerine de S takısı ekliyordu. Bu sene iPhone 7S ve 7S Plus’ın çıkması beklenirken iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X (10) tanıtıldı. Yani iPhone 7S ve iPhone 9 es geçilmiş oldu.

Neden iPhone 8?

Bildiğiniz üzere bu sene Galaxy S8 ve Galaxy Note 8 tanıtıldı. Bugüne kadar tanıtılan her yeni iPhone modeli, Samsung’un Galaxy S modelleri ile aynı ya da bir tık daha üst numaralandırmaya sahipti. Bu sene durum değişecekti ancak Apple altta kalmamak adına yeni cihazlarına rakibi ile aynı numarayı vermeyi tercih etti. Bunun bir pazarlama taktiği olduğu su götürmez gerçek.

Bu sene iPhone’un onuncu yılı. Onuncu yılına özel bir iPhone lanse edildi: iPhone X. Buradaki X harfini “on” olarak da algılayabiliriz zira tanıtımda iPhone “ten” diye seslendirilmişti. Tanıtım sonrasında basın mensuplarının ve son kullanıcıların yorumlarına baktığımız zaman büyük çoğunluğunun 10 olarak değil X olarak telaffuz ettiğini görüyoruz.  Apple burada da bir ilginç bir pazarlama taktiğine gitmiş. Onuncu yıla özel iPhone’a iPhone 10 dese idi iPhone 8 almayı düşünenlerin gözünde iPhone 8 için “en yeni iPhone değil” düşüncesi olacaktı. iPhone X ismi kullanılarak bu cihazın onuncu nesil iPhone değil, özel bir iPhone modeli olduğu algısı oluşturuldu.

iPhone 9 yalan mı oldu?

Bu konuda bir belirsizlik hakim. Gelecek yıl üç yeni model mi olacak yoksa iki yeni model mi olacak bilmiyoruz. Eğer bu seneki gibi üç yeni cihaz çıkarsa iPhone 9, iPhone 9 Plus ve iPhone XS isimleri tercih edilebilir. Eğer iPhone 6’dan beri süre gelen tasarımdaki iPhone’ların bu sene son senesi ise gelecek yıl iPhone 9 diye bir cihaz çıkmayabilir. Bu durumda iPhone XS ve iPhone XS Plus adında iki cihaz tanıtılacaktır.

Microsoft’un işletim sistemi Windows’un adlandırılmasında 9 numaralı isim pas geçilmişti. Windows 8’in devamından ziyade tamamen yeni bir işletim sistemi olduğu hissi vermek için Windows 10 adı tercih edildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19390 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 8, iphone 8 plus ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim