Anlık Bildirim

iPhone 8 için hangi depolama kapasitesini seçmelisiniz?

Henüz topraklarımıza ayak basmayan iPhone 8'i almak isteyen kullanıcılar, 64 GB kapasiteli iPhone 8 mi yoksa 256 GB kapasiteli iPhone 8 mi satın almalı? Detaylar haberimizde...
2007 yılında ilk iPhone piyasaya sürüldüğünde depolama kısmında önümüzde iki seçenek vardı. Bunlar 4 ve 8 GB'lık oldukça mütevazi depolama kapasiteleriydi. Daha birkaç yıl önce amiral gemisi telefonlar minimum 16 GB depolama kapasitesine sahipken artık 16 GB dahi günümüz ihtiyaçlarında yetersiz kalıyor. Bununla birlikte firmalar da üst seviye cihazlarını en az 64 GB hafıza kapasitesiyle piyasaya sunmaya başladı. Bugün ise alabileceğiniz en yüksek kapasiteli telefon 256 GB hafızaya sahip.

64 GB Depolama Seçeneğine Sahip iPhone 8, Kutudan Kaç GB Boş Alanla Çıkıyor? 

Bildiğiniz üzere telefonlardaki hafızanın bir kısmı işletim sistemleri tarafından kullanılır. iPhone 8'de de iOS 11 işletim sistemi ve Apple'ın iPhone'a yüklediği uygulamalarla birlikte yaklaşık 4 GB'lık bir kısım cihaz tarafından kullanılıyor. Bu da size 60 GB depolama alanı kalması demek oluyor. 

Çoğunlukla Kullandığımız Uygulamalar Ne Kadar Yer Kaplıyor? 

iPhone 8 için hangi depolama kapasitesini seçmelisiniz?
 
Birçoğumuz yeni bir telefon aldığımız zaman öncelikli olarak sosyal medya,mesajlaşma,oyun, müzik v.s gibi uygulamaları telefonumuza yüklüyoruz. Yukarıdaki tablomuzda da iOS için popüler uygulama ve oyunların dosya boyutlarından bahsettik. Tüm bunlara ek olarak bir de firmalar kendi uygulamalarını telefonlara yükleyince bizlere sunulan depolama alanı bir hayli azalıyor. iPhone tarafında Apple'ın cihazlara yüklemiş olduğu temel uygulamaların boyutunun 3342 MB olduğunu görüyoruz lakin dilerseniz bu uygulamaları iPhone'unuzdan kaldırabilirsiniz.

Fotoğraflar Ve Videolar Ne Kadar Yer Kaplıyor?

iPhone'un depolama alanını işgal eden dosyaların başında, yüksek kalitedeki resim ve videolarımız geliyor. Özellikle 4K videolar oldukça fazla yer kaplıyor. iPhone 8; saniyede 60 kare hızında 4K çekim yeteneğine sahip bir telefon. Bu özelliği kullanarak bir video çekmeye çalıştığınızda telefonunuzun hafızasından dakikada 700 MB gibi bir boyuttan feragat etmeniz gerekiyor. Ancak Apple'ın WWDC 2017 etkinliğinde tanıtmış olduğu yeni iOS 11 ile birlikte bu rakamlar tarihe karışacak.
Apple, HEVC (Yüksek Verimli Video Kodlaması) ve HEIF (Yüksek Verimli Görüntü Formatı) gibi geliştirdiği yeni dosya formatları sayesinde uzun vadede çok daha verimli bir depolama alanı kullanımı vaat edebiliyor. Yeni sistemle birlikte fotoğraf ve videoların boyutu yaklaşık olarak % 10-15 küçülecek.

İki Seçeneğiniz Var, Karar Sizin 

Telefonu ne amaçla kullanacağınız çok önemli. Eğer günlük bir kullanıcıysanız; iPhone 8'in 64 GB'lık kapasitesi size fazlasıyla yetecektir. Ancak iPhone'u 4K video çekimleri gibi profesyonel anlamda kullanacaksanız tercihiniz 256 GB'tan yana kullanmanızı tavsiye ederiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
32110 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 8, depolama ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim