Anlık Bildirim

iPhone 8 üretim maliyetleri daha yüksek

Bu Apple’ın önemli yeniliklerle donattığı iPhone 8 serisinin üretim maliyetleri de arttı. Cihaz başına 20$’a varan maliyet artışı fiyat artışını da beraberinde getirdi.

Elektronik cihazlar geliştikçe ve yenilendikçe bunun bir götürüsü de oluyor. Kasaya entegre edilen yeni bileşenler maliyeti oldukça arttırıyor. iPhone 8 serisinde de buna benzer bir durum söz konusu.

Maliyetler artıyor

IHS tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre iPhone 8 serisinde kullanılan ekran, kamera ve bazı mekanik aksamlar maliyeti önemli bir şekilde arttırmış durumda. Elbette kar marjına çok önem veren Apple fiyatları yükselterek bu artışı telafi etmiş.

iPhone 8 serisinde en pahalı bileşenlerden birisi kamera. Geliştirilen kamera sensörü ortalama olarak 30$-32$ civarında bir maliyet çıkarmış. Diğer taraftan kablosuz şarj için Broadcom’dan tedarik edilen kontrolcü, güç yönetim maliyetlerini 2$ civarında arttırmış. Bunun dışında Apple A11 Bionic yonga seti toplamda 5$, artan depolama kapasiteleri de 6$ civarında maliyet eklemiş.

Geçen yıla göre maliyeti en fazla artan model iPhone 8 Plus olmuş. Geçen yıl iPhone 7 Plus ile üretim maliyeti 270$ iken bu yıl maliyet 288$’a yükselmiş. Başlangıç fiyatı da iPhone 7 Plus’ta 769$ iken iPhone 8 Plus’ta 799$ olmuş. Yani aslında maliyet fazlasıyla karşılanmış.

iPhone 8 64GB kapasiteli model ise iPhone 7 32GB kapasiteli versiyona göre maliyeti 237$’dan 247$’a yükseltmiş. Yine satış fiyatı da 649$’dan 699$’a çıkmış. Burada da maliyetin en iyi şekilde tolere edildiğini görüyoruz.

Apple genelde maliyeti satış fiyatının yüzde 35’i seviyesinde tutuyor. Bu seviyeyi tutturmak için Apple bugüne kadar üretim sürecinde optimizasyonlar yapmayı tercih ediyordu ancak iPhone 8 ile birlikte artışlar satış fiyatına yansımaya başladı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim