Anlık Bildirim

iPhone 8 ve 8 Plus tanıtıldı!

Apple'ın merakla beklenen iPhone 8 serisi tanıtıldı. İphone 7'ye benzerliğiyle öne çıkan iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ın özelliklerine haberimizden ulaşabilirsiniz...
Apple; merakla beklenen iPhone 8 ve 8 Plus'ı tanıttı. iPhone 8 ile birlikte "S" serisi de ömrünü tamamlamış oldu. iPhone 7'ye benzerliğiyle öne çıkan iPhone 8 ve 8 Plus'ın özelliklerini sizler için sıraladık.

 
https://www.gittigidiyor.com/apple-iphone-8 

Tasarım

iPhone 8 ve 8 Plus tanıtıldı!
 
iPhone 8'intasarımsal olarak iPhone 7'ye oldukça benzediğini söyleyebiliriz. iPhone 7'de kullanılan 7000 serisi alüminyum kasa burada da bizleri karşılıyor. Apple'ın iPhone 7 serisinde başlatmış olduğu suya ve toza karşı dirençlilik özelliği geliştirilerek devam ediyor. Telefonun ön kısmına baktığımız zaman iPhone 7 serisinden bir farkı olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak arka tarafa geçtiğimiz zaman fark anlaşılıyor. Apple; iPhone 5 serisinden beri kullandığı alüminyum kasadan vazgeçmiş. Apple, bugüne kadarki en sağlam cama yer verildiğini söyledi. Telefonun yanlarına baktığımız zaman ise 7000 serisi alüminyum kullanılmaya devam ediliyor. ses açma kısma, ekran kilitleme tuşunda ve şarj slotunda bir değişiklik olmadığını görüyoruz.
Apple, uzun zamandır iPhone'larda hızlı şarj desteğine yer vermediği için eleştiriliyordu. Görünen o ki Apple eleştirileri dinlemiş ve iPhone 8 serisinde hızlı şarj desteğine yer vermiş. Apple iPhone 7 serisinde radikal bir karar alarak 3.5 mm kulaklık girişini kaldırmıştı. iPhone 8'de de kulaklık girişine yer verilmiyor. Anlaşılan o ki Apple; artık iPhone'larda kulaklık girişine yer vermeyecek.

Ekran

iPhone 8 ve 8 Plus tanıtıldı!
 
Apple; üç nesildir sürdürdüğü 4.7 inç büyüklüğünde ve 750 x 1334 piksel çözünürlüklü ekran iPhone 8 için, 5.5 inç büyüklüğündeki ve 1920 x 1080 çözünürlüğündeki ekranı iPhone 8 Plus için kullanıyor. Her iki modelde de IPS LCD tabanlı basınca duyarlı 3D Touch teknolojili ekran kullanılıyor.

Donanım

iPhone 8 serisinde Apple'ın kendi üretimi olan A11 Bionic yonga setine yer veriliyor. 6 çekirdekli olan bu işlemci A10 Fusion'dan yüzde 70 daha performanslı. Sistem belleği kısmına baktığımız zaman ise Apple iPhone 8'de tercihini 2 GB RAM'dan kullanmış ancak iPhone 8 Plus'ta ise 3 GB RAM'e yer veriliyor. Aradaki RAM farkı; iPhone 8 Plus'ın çift kameraya sahip olmasından kaynaklanıyor. iPhone 8'deki çift kameranın stabil çalışması için 3 GB sistem belleğine ihtiyaç duyulmuş. Zira aynı durum geçen sene tanıtılan iPhone 7 serisi içinde geçerliydi.
Apple ilk defa bir iPhone'da kablosuz şarj desteğine yer verdi. iPhone 8 ve 8 Plus kablosuz şarj desteğiyle geliyor.
Apple iPhone 7 serisi ile birlikte stereo kalitesinde ses deneyimi sunmaya başlamıştı. Apple; iPhone 8 serisinde de stereo hoparlöre yer vermeyi ihmal etmiyor. Yeni hoparlörle iPhone 7'den yüzde 25 daha fazla ses yüksekliği sunuyor. 
iPhone 8 ve 8 Plus; 64 GB ve 256 GB versiyonlar şeklinde karşımıza çıkıyor.

Kamera

iPhone 8'de ƒ/1.8 diyafram açıklığına sahip 12 MP'lik OIS destekli kameraya yer veriliyor. Bir önceki nesilden fiziksel bir farkı olmayan kamera, yazılımsal iyileştirmelerle daha iyi sonuçlar vaat ediyor.
Ailenin ağabeyi iPhone 8 Plus'ta ise ƒ/1.8 diyafram açıklığına sahip 12 MP'lik OIS destekli ana kameraya ve ƒ/2.8 diyafram açıklığında 12MP'lik telefoto ikinci kameraya yer veriliyor. Apple, yine yazılımsal iyileştirmeler yaparak kameranın daha yetenekli bir hale gelmesini sağlamış. Kamera arayüzüne eklenen Portrait Lighting özelliği ile farklı ışık efektlerini simüle ederek neredeyse DSLR seviyesinde derinlik efekti uygulanabiliyor. Kontür ışıklandırma, doğal aydınlatma, stüdyo ışıklandırması, sahne aydınlatması ve mono sahne aydınlatması seçenekleri arasından seçim yaparak da porte modunun derinliğini arttırabilmek mümkün olacak. 
Her iki modelde de Dört LED’li True Tone Flash teknolojisine yer veriliyor. Bununla birlikte karanlıkta çekilen fotoğrafların daha aydınlık olması sağlanıyor. Her iki modelinde FaceTime HD kamerası, ƒ/2.2 diyafram açıklığında 7 MP çözünürlüğünde Retina Flash teknolojili kameraya sahip. Daha önceki modellerde olduğu gibi 4K video çekim yeteneğine sahip olan iPhone 8 ve İphone 8 Plus, 1080p çözünürlükte 60 ve 120 fps, 720p çözünürlükte ise 240 fps ağır çekimler yapabilmenizi sağlıyor. Her iki modele de eklenen yeni renk filtreleriyle, profesyonel resimler çekmek daha kolay hale geliyor. Son yıllarda popüler hale gelen arttırılmış gerçeklik (AR) ise ilk kez iPhone 8 serisiyle birlikte desteklenmeye başladı.

Touch ID

Apple, iPhone 8 serisinde Touch ID'ye yer vermeyi ihmal etmiyor. iPhone 7 serisinde değişen ana ekran düğmesi, iPhone 8 serisinde de yerini koruyor. Touch ID'nin ana ekran düğmesinde yer aldığını hatırlatalım.

Çıkış Tarihi Ve Fiyatı

Yeni iOS 11 ile piyasaya sürülecek olan iPhone 8 serisi 15 Eylül'de ön siparişe açılacak. Kullanıcılar 22 Eylül'den itibaren iPhone 8 serisini satın alabilecekler. iPhone 8'in giriş fiyatı 699 Dolar olarak, iPhone 8 Plus'ın giriş fiyatı ise 799 Dolar olarak açıklandı. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
84847 kez okundu.
59 kişi, toplam 63 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 8, apple park ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim