Anlık Bildirim

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus ülkemizde satışa çıktı

Apple'ın yeni iPhone modellerinden iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ın ülkemizdeki satışı bugün başladı. Gelin hep birlikte Türkiye satış fiyatlarına ve telefonların genel özelliklerine yakından bakalım.
Eylül ayında lanse edilen iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modelleri, Türkiye'de satışa çıktı. Gece saatlerinde operatörler tarafından kullanıma sunulan yeni iPhone'lar birkaç saat önce İstanbul Zorlu AVM ve Akasya AVM'deki Apple mağazalarında da kullanıcılarıa buluşmaya başladı. Önce fiyatları hatırlayalım isterseniz;
iPhone 8 için;
- 64GB'lık versiyon 4199TL.
- 25GB'lık versiyon ise 4999TL.
iPhone 8 Plus için;
- 64GB'lık versiyon 4799TL.
- 256GB'lık versiyon ise 5599TL.
6099TL başlangıç fiyatıyla ülkemize gelecek olan iPhone X ise önümüzdeki aylarda satışa çıkacak. Amerika ön siparişi 27 Ekim'de başlayacak olan telefonun ilk sevkiyatı ise 3 Kasım'da gerçekleştirilecek. Ülkemiz içinse henüz bir takvim açıklanmış değil.
Türkiye satışının başlamasına istinaden Apple'ın bir dizi etkinliği de söz konusu. İstanbul'un Avrupa yakasındaki Zorlu AVM'de yer alan ülkemizdeki ilk Apple mağazasında bugün için "Today At Apple" programı çerçevesinde iPhone 8 ve IOS11 canlı demoları yapılıyor. Buna ek olarak 21-22 Ekim tarihlerinde özellikle yeni Apple kullanıcıları veya yeni iPhone'ları merak edenler için iPhone temel bilgileri, iPhone ile foto/video çekim dersleri de verilecek.
Apple'ın bir başka ektinliği ise sokak fotoğrafçılığı üzerine. Özellikle Instagram'daki popüler akımlardan biri olan bu konsept için, sokak çekimlerine yönelik olarak fotoğrafçı Bill Cunningham'dan tekniklerini içeren The Times of Bill filminden gösterim yapılacak.
Biraz da iPhone 8 modellerini hatırlayalım isterseniz. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus sırasıyla 4.7-inç ve 5.5-inç ekrana sahip. IPS panel kullanan ekranlarda 3D Touch, DCI-P3 geniş renk gamutu ve True Tone teknolojisi bulunuyor.  Yeni nesil 6 çekirdekli olan, içinde Apple'ın birinci nesil kendi GPU tasarımını barındıran A11 Bionic işlemcisi de telefonların merkezinde yer alıyor. Yapay zeka kabiliyetleri de sunan bu işlemci, geliştirilmiş DSP ve ISP ile kamera deneyimini ileri taşıyor.
Yeni kamera sensörleri ile geniş açı kamerası artık %83 daha fazla ışık alan ve güncelleştirilen yazılım sayesinde 4K 60fps ve1080p 240fps video kayıt özellikleri sunan telefonlarda, stüdyo çekimi tarzı yeni yazılım modları da bulunuyor. Önceki nesillerden farklı olarak ilk defa iPhone 8 ile beraber Apple, kamera sisteminde donanım merkezli ve çok seviyesli gürültü azaltma özelliği de sunuyor. Ayrıca daha derin pikseller, yeni renk filtresi ile yine gürültü azaltmaya yönelik iyileştirme, daha iyi renk sıcaklığı ve daha geniş renk aralığı sunuluyor.
Artan işlemci gücü ile kullanıcılara arttırılmış gerçeklik konusunda yeni bir kapı aralayan telefonların tasarımındaki en büyük yenilik ise kablosuz şar merkezinde arka kısmın metal yerine güçlendirilmiş camdan oluşması. Daha güçlü hoparlörlere sahip olan telefonlar artık %25 daha yüksek ses çıkış gücü sunuyor. Ayrıca IP67 sertifikasını koruyan iPhone 8 ve iPhone 8 Plus, 1 metre derinlikte 30 dakika boyunca suya ve toza karşı dayanım gösteriyor.
Performans tarafında 4+2 çekirdekli A11 Bionic işlemcisinde yüksek performanslı iki çekirdek iPhone 7'lerin A10 işlemcisinden %25, verimli çekirdekler ise A10'unkilere göre %70 daha hızlı. Apple tasarımı 3 çekirdekli yeni GPU ise selefine göre %30 daha hızlı. Üstelik artan performasın yanında geliştirilen enerji tasarrufu da verimliliği arttırıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9897 kez okundu.
41 kişi, toplam 43 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, iphone 8 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim