Anlık Bildirim

iPhone 8'in kablosuz şarj özelliğiyle ilgili en net ipucu iOS 11 betada çıktı

Apple'ın yeni nesil mobil işletim sistemi iOS 11'in beta sürümünde keşfedilen bir ses dosyasının, iPhone 8'deki kablosuz şarj özelliği için kullanılacağı iddia ediliyor.
iPhone 8'in en çok konuşulan özellikleri şimdiye kadar OLED ekran, bu ekran altına gömülü Touch ID sensörü ve kablosuz şarj özelliği oldu. Zaten bir süredir Apple'ın iPhone 8 için kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalıştığı biliniyordu ancak en net ipucu iOS 11 beta'da görüldü.
YouTube'da ilk olarak MacRumors tarafından keşfedilen “engage_power.caf” başlıklı bir ses dosyası yayınlandı. Bunun öne çıkmasının nedeni muhtemelen şarjla ilgili olan bu sesin şu anda iOS'da bulunan şarj sesinden farklı olması. iOS 10'da mevcut şarj tonuna ait ses dosyası “connect_power.caf” olarak adlandırılmış durumda ve yeni keşfedilen "engage_power.caf" ses dosyasından belirgin şekilde farklı. Bu ses dosyasının iPhone 8'de kablosuz şarj için kullanılabileceği düşünülüyor.
Ancak bunun yalnızca iPhone 8 için kablosuz şarj konusunda yapılan tüm spekülasyonlardan biri olduğunu unutmamak gerekir. Ayrıca rapor, iOS 10 ve iOS 11'de kullanılmayan çok sayıda ses dosyası olduğunu belirtiyor. Her ne kadar iPhone 8'in kablosuz şarj ile geleceği beklense de, kullanılacak teknoloji hala netleşmedi.
Bazı raporlar, Apple'ın radyo dalgalarına dayanan ancak daha yavaş şarj etme gibi dezavantajı olan uzun menzilli kablosuz şarjı tercih etmeyeceğini öne sürüyor. Bunun yerine şirketin şarj pedi gerektiren endüktif kablosuz şarj sunacağı gelen haberler arasında. Aynı teknoloji Apple Watch'ları şarj etmek için de kullanılıyor. Ünlü analist Ming-Chi Kuo'nun tahminlerine göre iPhone 8 ile birlikte iPhone 7s ve iPhone 7s Plus da kablosuz şarj özelliğiyle gelecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10128 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ios 11, beta ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim