Anlık Bildirim

iPhone 8'in yazılım sorunları Apple'da paniğe yol açtı

Kablosuz şarj ve yüz tanıma özelliklerine sahip olması beklenen iPhone 8'in yazılım sorunları Apple'da paniğe neden oldu. Peki sorun devam ederse ne olacak? İşte sızan son bilgiler:

iPhone 8'in yazılım sorunları Apple'da paniğe yol açtı Tam Boyutta Gör
 

Apple, iPhone 8'in Eylül ayındaki tanıtımına hazırlanıyor. Söylentilere göre iPhone 8'in yeni özelliklerinin yazılımsal sorunları bulunuyor. Sorunu gidermek ve ürünün piyasaya çıkışında gecikme yaşanmaması için firmadaki tasarımcıların ve mühendislerin tam gaz çalıştığı söyleniyor. Fast Company'nin haberine göre bu durum, Apple'da paniğe yol açtı. Eğer sorunlar çözülmezse iPhone 8, yeni özellikleri pasif şekilde piyasaya sürülecek.


 

Kablosuz Şarj Teknolojisi İşleri Yavaşlatıyor

Gecikmeye neden olan özelliklerden şirketi en zorlayanın kablosuz şarj özelliği olduğu iddia ediliyor. Söylentilere göre Apple, yeni amiral gemisinde bu özelliğe yer verecek. Qi kablosuz şarj standardı teknolojisini kullanacak. Firma, ticari nedenlerden ötürü kablosuz şarj adaptörünü ayrı olarak satmak istiyor ancak Qi standardı kullanılırsa tüm Qi destekli adaptörler iPhone 8'i şarj edebilecek. Apple, bu duruma kısıt getirmek için yazılımsal çözümler üzerinde uğraşıyor. Yazılım hazır olmadığı sürece kablosuz şarj adaptörü satışa sunulmayacak. Yazılım, muhtemelen iOS 11.1 sürümünün çıkışına kadar hazır olmayacak. Aynı olayı iPhone 7 Plus'ın portre özelliğinde yaşamıştık. iPhone 7 Plus, donanımsal olarak portre özelliğini desteklese de yazılımsal eksiklikler nedeniyle 1 ay sonra kullanıma sunulmuştu.

 

 

Yüz Tanıma Teknolojisi Geliştiriliyor

Apple, Touch ID'nin yerini alacak 3D yüz tanıma teknolojisi üzerinde çalışıyor. 3D yüz tanıma teknolojisi, Samsung Galaxy S8'de kullanılan teknolojiye benzer olacak. Apple ürünlerinde ilk defa kullanılacak bu teknolojinin stabil çalışması için uzun uğraş veriliyor. Cihazın ön yüzünde yer alan 3D sensörler, donanımsal bir sıkıntı yaratmasa da yazılımsal olarak yavaş çalışıyor. Tarama işleminin daha güvenilir ve daha hızlı olması için görüntü işleme algoritmaları üzerinde yoğun çaba sarf ediliyor.

 

 

KeyBanc Capital Markets firmasının raporuna göre Apple, ekran altına parmak izi algılayıcısını koyma fikrinden vazgeçmiş değil. Henüz konsept aşamasındaki bu teknolojinin tasarımı konusunda yaşanan sorunları çözmek için bir kaç haftalık süre ayrılmış durumda. Eğer kısa süre içerisinde ilerleme katedilirse iPhone 8'de Touch ID yerine ekrandan parmak izi okuma teknolojisi kullanılabilir. Tersi durumda ise iPhone 8'de sadece 3D yüz tanıma teknolojisine yer verilecek. Bizim tahminlerimize göre telefonun fiziksel tasarımı aylar öncesinden kesinleşmiştir. Bu nedenle KeyBanc'in raporunun gerçek olma ihtimalini oldukça düşük görüyoruz.

 

 

Güvenilir kaynaklardan Bloomberg ve KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo'ya göre Touch ID'nin kaldırılıp yerine 3D yüz tanıma teknlojisinin getirilmesi kesin görünüyor. Şirketin Eylül ayında üç yeni iPhone modeli duyurması bekleniyor. Bunlardan ikisi iPhone 7s ve iPhone 7s Plus olacak. İki modelin tasarımsal özellikleri, mevcut iPhone 7 modelleriyle aynı olacak. Ek olarka iPhone 8 adında özel bir model satışa sunulacak. iPhone ailesinin 10. yıl dönümü şerefine üretilecek bu telefonun üst düzey özelliklere sahip olması bekleniyor.

 
 
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5434 kez okundu.
33 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 8, apple iphone ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim