Anlık Bildirim

iPhone X ekonominin tüm kurallarını alt üst ediyor

Eskiden pahalı ürün demek çok az satılan ve belirli bir kitleye hitap eden ürün demekti. Bugün ise akıllı telefonlar ne kadar pahalı olursa olsun bir şekilde almak isteyen bir tüketici kitlesi mevcut.

Son yıllarda amiral gemisi akıllı telefon fiyatlarında gözle görülür bir hareketlilik yaşanıyor. Bir dönem 600$ bir amiral gemisi için olması gereken olarak kabul edilirken zamanla çıta yükselmeye başladı. Artık 800$ bandı kabul edilebilir bir seviye durumunda. Ne var ki fiyatlar burada duracak gibi değil.  Bu hareketlilik ekonomide de dengeleri değiştirmeye başladı.

"En Yüksek En İyidir"

Ünlü yatırım bankası Morgan Stanley, iPhone X ile birlikte ekonomi kurallarının yıkıldığını ifade ediyor. Eskiden pahalı ürün demek az talep olan ürün demekti ancak şimdi 1150$’a kadar çıkan iPhone X modelinin 50-60 milyon arasında satması bekleniyor. Yani artık tüketiciler endişelerinden kurtuldu ve pahalı ürünlere de ilgi göstermeye başladı.

Elbette üründe fiyat artarken yeni teknolojiler de yerini alıyor. Kablosuz şarj, OLED ekran, Apple A11 Bionic işlemcisi, zengin gerçeklik, çerçevesiz ekran, Face ID gibi özellikler belirli bir maliyet gerektiriyor. Tüketici de bunun farkında ve telefona hak ettiği bedeli ödüyor.

Aslında bahsedilen konu bir süredir gündemde. Uzmanlar amiral gemi telefonlarda yaşanan fiyat artışının tüketici tarafından da benimsenmesine dikkat çekiyor. Tüketici tarafından kabul gördüğü için de üreticiler çekinmeden en pahalı yenilikleri telefonlara koyarak fiyat baremini yükseltebiliyorlar.

Ülkemiz açısından değerlendirirsek bir dönem 1999TL bir amiral gemisi için kabul edilebilir fiyattı. Artan fiyatlar, döviz kurlarının yükselişi, vergiler derken bugün 5000TL fiyat seviyelerini konuşuyoruz. Yine de dışarıya çıktığımız zaman sayısız kişide bu telefonların olduğunu görüyoruz. Bu da telefonlara büyük bir ilginin olduğunu ortaya koyuyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13432 kez okundu.
50 kişi, toplam 52 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 8, iphone x ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim