Anlık Bildirim

iPhone XR'ın üretiminde sıkıntı yaşanıyor

Apple'ın yeni iPhone lansmanında tanttığı fakat piyasaya sürmediği iPhone XR'ın üretiminde sıkıntılar yaşanıyor. Pegatron şirketi üretimin altından kalkamayınca siparişler Foxconn'a kaydırıldı.
Teknoloji devi Apple, 12 Eylül etkinliğinde iPhone Xs ve iPhone Xs Max modellerini sergilerken, daha makul bir fiyat etiketiyle piyasaya sunacağı iPhone XR'ı sadece anlatmakla yetindi. Gelen haberler 23 Ekim'de piyasaya sürülmesi beklenen cihazın üretiminde sıkıntılar yaşandığı ve Apple'ın krizi çözmek için devreye girdiği yönünde.

Apple olası bir gecikmeyi önlemek istiyor

Apple, iPhone XR'ın üretimini Pegatron ve Foxconn'a emanet etmiş durumda. Ancak siparişlerin büyük kısmını alan Tayvan merkezli Pegatron'un fabrikada yaşanan sıkıntılar nedeniyle üretimi ağırdan aldığı açıklandı. Apple'ın da olası bir gecikmeyi önlemek adına radikal bir karar alarak siparişlerin büyük bir kısmını Foxconn şirketine kaydırdığı belirtildi.
Yayınlanan raporlara göre Apple'ın başlangıçta Pegatron'a LCD ekranlı iPhone XR için daha fazla sipariş verdiği ve şirket üretimin %50-60'ını üstlenmiş durumdayken Foxconn'un ise %30'luk bir sipariş aldığı belirtiliyor. Pegatron'un düşük verimle ve zorlanarak çalıştığını gören Apple siparişleri %30'un altına çekerek, geri kalan kısmı Foxconn'a emanet etti. Konuyla ilgili Apple ve Pegatron cephesinden bir açıklama gelmezken, Apple diğer modellere göre daha makul bir fiyat etiketine sahip olan iPhone XR'ın yüksek bir rağbet göreceğini düşünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7643 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
foxconn, üretim ve
3 etiket daha pegatron iphone xr Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim